ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ08212019

Τετ, 21 Αυγ 2019 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κι όμως παίρνει (ακόμη) 24%

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 24%. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για ένα κόμμα που έφερε τρομακτικών διαστάσεων καταστροφές, δεν διόρθωσε τίποτε και η μόνη του "επιτυχία" είναι ότι τελικά κάνει ακριβώς ότι και οι προηγούμενοι κυβερνώντες (τους οποίους κυνηγούσε στους δρόμους σαν προδότες): Χωρίς κανένα σχέδιο υπογράφει μνημόνια και μάλιστα εφαρμόζει και τα μέτρα που δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν οι προηγούμενοι στα δυο πρώτα μνημόνια.

Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στους δανειστές, τα 72.000 κορυφαία ακίνητα της χώρας για 99 χρόνια, τις Τράπεζες της, ακόμη και τις εισπράξεις της, ενώ άδειασε τα ταμεία της χώρας και έφερε νέα δάνεια δεκάδων δισ. ευρώ. 

 

Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο αν συνυπολογίσουμε τον πακτωλό ψεύδους που καθημερινά μολύνει την ελληνική κοινωνία, το φοβερό κυνηγητό των αδύναμων με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, κατάργηση προστατευτικών νόμων (π.χ. Κατσέλη). 

 

Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο αν σκεφθούμε τις συντάξεις που γίνονται σιγά - σιγά ισχνά επιδόματα, την μεσαία επιχειρηματικότητα που φτωχοποιείται, την γενιά των 200-300 ευρώ.

 

Το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο αν προσθέσουμε την διάλυση της Ελλάδας - κράτους. Μια χώρα σουρωτήρι πραγματικά ακυβέρνητη, που οι Τούρκοι πετούν από πάνω από τα νησιά της ή πλέουν στα χωρικά της ύδατα καθημερινά, που μετανάστες έχουν καταλάβει το κέντρο της πρωτεύουσας εκδίδοντας πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια, που ολόκληρες γειτονιές καίγονται συνεχώς από αναρχικούς και Ρομά κ.ο..κ.

 

Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο φυσικά. Το ποσοστό του 24% που καταγράφηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται σε αθροιστικούς παράγοντες. Να πω μερικούς; Οι βολεμένοι που τα συμφέροντά τους είναι ΣΥΡΙΖΑ, οι οπαδοί που δεν βλέπουν τίποτε από όσα σας περιέγραψα, η αντιπολίτευση που κοιμάται και μοιάζει ίδια με τους κυβερνώντες, οι απαίδευτοι, σαν κι αυτούς που πιστεύουν ότι ο Σώρρας έχει 600 δισ. ευρώ, το πελατειακό κράτος που ξέρει να μαζεύει ιθαγενείς (τώρα είναι τα επιδόματα πείνας με τα οποία τους μαζεύουν).

 

Τώρα που το σκέφτομαι, το 24% που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την σαρδανάπαλη χώρα λίγο είναι. Πολύ λίγο. Αδικείται.