ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01242020

Τετ, 22 Ιαν 2020 10pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ Ή ΣΕ... ΙΑΣΗ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ;

ΑΣΘΕΝΗΣ Ή ΣΕ... ΙΑΣΗ Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ;

Αντιπαράθεση στοιχείων με το Νέον Νοσοκομείο Χαλκίδας στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Ποια είναι η κατάσταση της Υγείας στην Εύβοια σήμερα; Υπήρξε μια ανακοίνωση η οποία περιέγραψε από την κυβερνητική πλευρά μια εικόνα με την παράθεση στοιχείων, ωστόσο ήρθε και η απάντηση η οποία περιγράφει μια ζοφερή κατάσταση και μάλιστα... επίσης με στοιχεία.

Συγκεκριμένα ο κ. Κ. Μαρκόπουλος, πρώην υπουργός, ο οποίος μάλιστα είναι και γιατρός ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει βελτίωση των συνθηκών Υγείας στον Νομό της Εύβοιας, επισημαίνοντας ότι το Νέο Νοσοκομείο, αν αύριο ανοίξει τις πόρτες του δεν θα μπορεί να λειτουργήσει!

 

Επίσης ότι υπάρχουν τρομερές ελλείψεις Γιατρών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Οι περισσότερες κλινικές είναι χωρίς Διευθυντές και λειτουργούν με την βοήθεια επικουρικών Γιατρών. Είναι ίσως το μόνο Νομαρχιακό Νοσοκομείο στο οποίο ο Αξονικός Τομογράφος δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα. 

 

Συνολικά λείπουν πάνω από 150 άτομα Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού. Λένε δε ψευδώς ότι το Νοσοκομείο θα λειτουργήσει σύντομα, αφού ούτε μία προκήρυξη δεν υπάρχει, ούτε καν εγγραφή ποσού στον προϋπολογισμό για αυτό. 

 

Ο κ. Μαρκόπουλος ισχυρίζεται πως ότι ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αναφορά σε έργα της ΝΔ δηλαδή:

 

-  Η προμήθεια των νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, είναι αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η Κυβέρνηση της Ν.Δ με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

 

- Ο διορισμός του συνόλου σχεδόν των γιατρών στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων και προκηρύξεων των θέσεων της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

 

- Το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Εύβοια είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού, διαγωνισμού, εργολαβίας με το "κλειδί στο χέρι", (δηλαδή κτίριο και εξοπλισμός μαζί) των Κυβερνήσεων της Ν.Δ.

 

- Το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας που επεκτάθηκε και απέκτησε καινούργιο οργανισμό είναι έργο της Ν.Δ.

 

- Οι επιτυχημένοι Διοικητές Καρύστου και Κύμης που τους κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επιλογές της Ν.Δ.

 

Ο κ. Μαρκόπουλος καταλήγει ότι "στον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν η εγκατάλειψη του  Κ.Υ. Ιστιαίας, Κ.Υ. Μαντουδίου, Κ.Υ Ψαχνών και του Κ.Υ. Αλιβερίου".

 

Ακόμη ότι η Κυβέρνηση τους έφτιαξε την μεγαλύτερη λίστα μη συνταγογραφημένων φαρμάκων με αποτέλεσμα οι πολίτες και κυρίως οι συνταξιούχοι να τα πληρώνουν από την τσέπη τους χώρια ότι έγιναν "οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις φαρμάκων στα μη  συνταγογραφημένα".

 

Τελικά το μόνο που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να διορίζει Αγροτικούς Ιατρούς δηλαδή το αυτονόητο. 

 

Ούτε πρωτοβάθμια περίθαλψη κατόρθωσε να οργανώσει, είτε γιατί οι Γιατροί αρνούνται να συμμετέχουν σε αυτή, είτε γιατί η οργάνωσή της αφορά λίγες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Ούτε καν τον εμβολιασμό των παιδιών και των ευπαθών ομάδων δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία".

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ο ίδιος ο ασθενής δηλαδή ο Έλληνας πολίτης που γνωρίζει την κατάσταση στα Νοσοκομεία μας.