ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ02222020

Παρ, 21 Φεβ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Συνάντηση Παγώνη - Αβραμόπουλου στις Δομή των Προσφύγων Ριτσώνας

Συνάντηση Παγώνη - Αβραμόπουλου στις Δομή των Προσφύγων Ριτσώνας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ενημέρωσε για προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στον καταυλισμό

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, είχε χθες Πέμπτη, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας, με αφορμή την επίσκεψη των δύο πρώτων σε αυτήν.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αλλά και της ξενάγησης στους χώρους της Δομής, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να θέσει υπ’ όψιν τους για άλλη μια φορά, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Χαλκιδέων προκειμένου να λειτουργεί χωρίς προβλήματα ο χώρος.
Τόνισε ότι τα παιδιά των προσφύγων φιλοξενούνται σε σχολεία του Δήμου, ενώ και η Υπηρεσία Καθαριότητας ανταποκρίνεται καθημερινά στις ανάγκες.
Παράλληλα είπε ότι ο Δήμος έχει υποβάλει μελέτη στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να υδροδοτηθεί η Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων με νερό από το δίκτυο ύδρευσης και να μην υπάρχουν προβλήματα και αναμένει τη σχετική απάντηση.
 


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ

Εδώ και δυο χρόνια οι σκηνές αντικαταστάθηκαν από λυόμενα σπίτια, δημιουργήθηκαν κοινόχρηστοι χώροι και η ανακατασκευασμένη πλέον δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας, φιλοξενεί 160 οικογένειες σε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το κάθε λυόμενο που τοποθετήθηκε διαθέτει μπάνιο – κουζίνα και φιλοξενεί μία οικογένεια. Επίσης η δομή διαθέτει χώρο για λειτουργία νηπιαγωγείου, κοινόχρηστα μπάνια και τουαλέτες, καθώς και χώρο για αθλητισμό. Λεωφορεία μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε κοντινούς προορισμούς.
Η ανακαίνιση της δομής έγινε έπειτα από συνεργασία της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χρηματοδότησαν το 90% του συνόλου του έργου. Στη δομή εργάστηκε το προσωπικό του Μηχανικού της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, που έκανε ισοπεδώσεις, χωματουργικές εργασίες, εκσκαφές και προετοιμασία του χώρου για την υποδοχή των λυόμενων. Για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του παρελθόντος διανοίχτηκαν φρεάτια. Ο χωροταξικός σχεδιασμός έγινε με μέριμνα του Στρατού Ξηράς.