ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ02232020

Παρ, 21 Φεβ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ο χρόνος περνά χωρίς να έχει αναγγελθεί κάποιο σχέδιο - Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο  

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί οι περιοχές Αγία Ελεούσα, Δοκός, Λιανή Άμμος που είναι μονίμως πλημμυρισμένες και κανείς δεν γνωρίζει τι πρέπει να γίνει αλλά και... πότε! 
Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση, διαπιστώνοντας παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος ενώ φοβούνται τα χειρότερα: Ακόμα και να χάσουν τα σπίτια τους.

Για το θέμα αυτό,  η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας εκφράζει την αλληλεγγύη στους κατοίκους και ζήτησε μάλιστα να μπει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Μαρτίου 2019, όπως και έγινε όπου εκεί ζήτησε άμεση κινητοποίηση όλων των δομών του κρατικού μηχανισμού, κράτους, περιφέρειας και Δήμου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτοικοι μετέφεραν τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν με σπίτια πλημμυρισμένα και τη δημόσια υγεία να απειλείται. Όπως είπαν, υπάρχουν κατοικίες που έχουν αποκοπεί και γενικότερα η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή έχει γίνει γολγοθάς. 
Σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση, "οι τοποθετήσεις διάψευσαν τις ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκιδέων, ότι έχει μεριμνήσει να στεγαστούν προσωρινά αλλού οι πληγέντες". 
Στο μεταξύ, η συγκέντρωση των υδάτων, έχει πολλαπλασιάσει την πληθυσμό των κουνουπιών που είναι επικίνδυνα, καθώς μέσα στα νερά υπάρχουν λύματα  από τους βόθρους που έχουν πλημμυρίσει και το αποχετευτικό δίκτυο. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει: "Εν έτη 2019 οι άνθρωποι του μόχθου, είναι έρμαια των καιρικών και φυσικών φαινομένων. Η τεχνολογία και η επιστήμη στόχο έχουν να ικανοποιήσουν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Απαραίτητα έργα δεν γίνονται, καθώς δεν θα αποδώσουν οικονομικά οφέλη. Χαρακτηρίζονται μη επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν χρηματοδοτούνται. 
Οι Δημοτικές Αρχές διαχρονικά, έχουν σοβαρό μερίδιο ευθύνης. Δεν διεκδίκησαν, δεν αντιτάχθηκαν, υλοποιώντας επί της ουσίας την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων και όχι ανακούφιση για τα βάσανα των πολλών.
Έτσι λειτούργησε και η Δημοτική Αρχή του κ. Παγώνη, με τη συνενοχή και όσων προς το παρόν ανεξαρτητοποιήθηκαν όπως η κ. Μιτζιφίρη ή ο κ. Καθαροσπόρης, αλλά και των λοιπών “αντιπολιτευόμενων” της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που τους ενώνει το ότι στηρίζουν τα μεγαλοσυμφέροντα και τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις. Κανένας τους δεν έκανε απολύτως τίποτα για να μπουν εμπόδια στην αντεργατικής–αντιλαϊκής πολιτικής όπως υλοποιείται μέσα από τους Δήμους.
Ζητούμε απομάκρυνση των υδάτων με κάθε τρόπο, όπως πχ με αντλίες, ανοίγοντας κανάλια, με βυτιοφόρα, με άντληση υδάτων από πηγές της ΔΕΥΑΧ ώστε να πέσει η στάθμη του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα και άλλα που ακούστηκαν. Οι τεχνικές υπηρεσίες να εκτιμήσουν την καλύτερη λύση ή τον καλύτερο συνδυασμό. Στέγαση όσων έχουν ξεσπιτωθεί, να υποδείξει ο Δήμος που να μείνουν, όχι πηγαίνετε, πληρώσετε και τα βρίσκουμε. Άμεσοι ψεκασμοί, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τη δημόσια υγεία καθώς ακούγονται φόβοι μέχρι και για την εκδήλωση κρουσμάτων ελονοσίας...".