ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ02222020

Παρ, 21 Φεβ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προχωρά κανονικά η αποκατάσταση της οικίας Μιαούλη, λέγει ο Δήμος

Προχωρά κανονικά η αποκατάσταση της οικίας Μιαούλη, λέγει ο Δήμος

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, σχετικά με την Ανακατασκευή της διατηρητέας Οικίας Μιαούλη, στα Φύλλα της Δ.Ε. Ληλαντίων. 

Κοινή εκτίμηση  ήταν ότι το σπίτι του Μιαούλη έχει καταρρεύσει χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Χαλκιδέων σπεύδει να απαντήσει και σε σχετική αναφορά του υποστηρίζει μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: 
"Η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέλαβε την ευθύνη να τρέξει τις διαδικασίες και χρηματοδοτεί το Έργο της Ανακατασκευής της διατηρητέας οικίας του εθνικού μας ήρωα Ανδρέα Μιαούλη, στα Φύλλα. 
Η οικία Μιαούλη, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, έχει υποστεί σημαντικές αλλοιώσεις από την αρχική της μορφή, με μεταγενέστερη τοιχοποιία από τσιμεντόλιθους και πλίνθους που αντικατέστησαν την αρχική τοιχοποιία εκ  λιθοδομής. Επίσης, η μία πλευρά του κτιρίου, που συνορεύει με την όμορη οικοδομή είχε καταρρεύσει στο παρελθόν.
Προκειμένου λοιπόν να Ανακατασκευάσουμε την οικία Μιαούλη και να την επαναφέρουμε στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες πραγματοποιούνται οι παρακάτω εργασίες:
Α) Καθαίρεση πλήρως του ξύλινου σκελετού της στέγης
Β) καθαίρεση των φθαρμένων φερόντων στοιχείων και σανιδώματος του υπερυψωμένου ξύλινου δαπέδου του κτιρίου.
Γ) Καθαίρεση των μεταγενέστερων τοιχοποιιών από τσιμεντόλιθους και πλίνθους, που αντικατέστησαν την αρχική τοιχοποιία εκ λιθοδομής
Δ) Εκσκαφή τμήματος του αύλειου χώρου, για τη δημιουργία επιπέδου στην στάθμη -0,79μ καθώς και της υποβάθμισης μερικώς του δαπέδου του κτιρίου.
Ε) Καθαρισμό με υδραμμοβολή της υφιστάμενης τοιχοποιίας του κτιρίου, που θα παραμείνει μετά την καθαίρεση των μεταγενέστερων τοιχοποιιών (περίπου 1,00-1,20μ)
ΣΤ) Πλήρης ανακατασκευή της τοιχοποιίας λιθοδομής του κτιρίου, αποκαθιστώντας την αρχική του μορφή καθώς και της ξύλινης στέγης αυτού.
Το έργο της Αποκατάστασης της Οικίας Μιαούλη, αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και να αποδοθεί στις επόμενες γενιές του  τόπου μας, αποτελώντας ένα ακόμα σημαντικό επισκέψιμο τοπόσημο του Δήμου Χαλκιδέων".