ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ02212019

Δευ, 18 Φεβ 2019 9pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συμμετείχαν με εξαιρετική επιτυχία σε μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης χάρτου

 
Μαθητές της Εύβοιας γνώρισαν την κοινωνική ευθύνη και με μεγάλη συμμετοχή, ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε με τη συνεισφορά του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.
Το πρόγραμμα  αφορούσε τη συλλογή και την μεταφορά των προς ανακύκλωση σχολικών βιβλίων από τα σχολεία, σε ειδικά containers. Στη συνεχεία μετά την ανακύκλωση τους, υπήρχαν έσοδα που προέκυπταν από την ανακύκλωση μέσω του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και τα οποία εισέπρατταν σε υλικά τα σχολεία.
Τα 253 σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας - φυσικά όλα τα Σχολεία της Εύβοιας - που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα της σχολικής ανακύκλωσης συγκέντρωσαν ποσότητα 71.830 κιλών και τους επιστράφηκαν 1.563 δεσμίδες φωτοτυπικού χαρτιού για τις λειτουργικές και εκπαιδευτικές τους ανάγκες.
Η διαδικασία διανομής των χαρτιών εκτύπωσης Α4 σε σχολεία της Περιφέρειας, έχει ήδη ξεκινήσει και υλοποιείται από τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.
Ο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε  ως αρμόδιος και υπεύθυνος φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ανταποκρινόμενος στις ευθύνες που απορρέουν από το ρόλο του, θα συνεχίσει να είναι αρωγός αλλά και συμμέτοχος στις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, πιστεύοντας πως με τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων εξασφαλίζονται παράλληλα οφέλη για τους πολίτες και το περιβάλλον.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Το πρόγραμμα έλαβε χώρα μεταξύ 11 και 29 Ιουνίου 2018, στη λήξη της σχολικής χρονιάς, σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σε 19 από τους 25 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αφορούσε στην ανακύκλωση χαρτιού από τις σχολικές μονάδες. 
Ο χαρακτήρας του προγράμματος ήταν στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία (μαθητών αλλά και καθηγητών) μέσω της ανακύκλωσης χαρτιού και βιβλίων, έχοντας παράλληλα και ανταποδοτικό όφελος, μιας και το κέρδος που θα πρόκυπτε από την ανακύκλωση του χαρτιού, θα επέστρεφε ως γραφική ύλη στα ίδια τα σχολεία για τη λειτουργία τους.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Δηλώσεις Γεωργιάδη - Απάντηση Πρατσόλη - Τι λέγουν οι δυο πλευρές

Σε εξέλιξη βρίσκεται σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ στα Ψαχνά, τα οποία γίνονται παράρτημα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. 

Περισσότερα...

Ανοιχτά τα Σχολεία στην Χαλκίδα και Κάρυστο

Άνοιξαν σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Χαλκιδέων.

Μετά την υποχώρηση των έντονων καιρικών φαινομένων, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διήμερο, ο Δήμος Χαλκιδέων ανακοινώνει ότι τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιαςΕκπαίδευσης, που ανήκουν στα διοικητικά του όρια, θα λειτουργήσουν από σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ως εξής:

Περισσότερα...

Ιδρύονται οκτώ νέες Σχολές στο ΤΕΙ Χαλκίδας από ΕΚΠΑ

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά στην ίδρυση νέων τμημάτων ΤΕΙ Ψαχνών, όπως Αεροδιαστημική, διαχείριση λιμένων και ναυτιλίας, κινηματογράφου κ.α.

Περισσότερα...

Το 2019 ήρθε, με το μεγάλο έργο του Μουσικού Σχολείου

"Το 2019 κάνει ποδαρικό με ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Χαλκιδέων καθώς εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου!

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ