ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12102019

Τρι, 10 Δεκ 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ο κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Θα επισκεφθεί τα Ψαχνά μαζί με τον Πρύτανη κ. Δημόπουλο - Τα τρία σενάρια που συζητούνται

Ο κ. Γαβρόγλου από κοινού με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Δημόπουλο θα βρεθούν το προσεχές διάστημα στα Ψαχνά σε μία επίσκεψη η οποία υποκρύπτει και τις προθέσεις: 

Ο κ. Γαβρόγλου να προκρίνει την έμμεση ένταξη του ΤΕΙ Χαλκίδας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την αλλαγή σπουδών των τμημάτων του.

Υπενθυμίζουμε ότι τα σενάρια για το ΤΕΙ Χαλκίδας είναι τρία.

 1. Η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος με τμήματα προσανατολισμένα στις σύγχρονες σπουδές. Την κίνηση αυτή έχει κληθεί από την ΠΕΔ και προωθεί ο κ. Πανούσης, ο οποίος ανέφερε τους τριες άξονες: ακαδημαϊκά κριτήρια, σύγχρονες αντιλήψεις και ισόρροπη-ισότιμη ανάπτυξη σε όλη την περιφέρεια.
  Έχει πει πως θα γίνουν νέες σχολές σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, πάντα όμως σε σχέση και με τα δεδομένα της εποχής. Τα υπάρχοντα τμήματα δεν θα καταργηθούν και θα γίνει αξιοποίηση της περιουσίας του ιδρύματος με τη δημιουργία ενός μεγάλου ερευνητικού κέντρου. Η πρόταση αυτή θα είναι έτοιμη σε ένα μήνα, όπως έχει ζητήσει το Υπουργείο.
 2. Η συνένωση υπό κοινή πανεπιστημιακή ομπρέλα ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλίας με ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.
  Ωστόσο το ΤΕΙ Θεσσαλίας διαφωνεί κάθετα να συνενωθούν τα δυο Ιδρύματα  (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ Θεσσαλίας)  με  το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, διότι, δημιουργεί πρακτικά προβλήματα, όπως:
  • Οι Σχολές του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας επειδή βρίσκονται σε διαφορετικό γεωγραφικό διαμέρισμα θα προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες στη χρηματοδότηση,
  • Υπάρχουν επικαλύψεις γνωστικών αντικειμένων μεταξύ των δύο ΤΕΙ.
 3. Η πρόσφατη πρόταση ΕΚΠΑ περί συγχώνευσης ή αλλιώς αφομοίωσης των σχολών των Ψαχνών από το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Αυτή η πρόταση έχει βάση τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος θα σπάσει και οι σχολές της Χαλκίδας θα αλλάξουν αντικείμενο και θα μετατραπούν σε παράρτημα του ΕΚΠΑ.
  Το ΕΚΠΑ προτείνει στη θέση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας να ιδρύσει το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων και στη θέση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας. Επίσης, το ΕΚΠΑ προτίθεται να ιδρύσει τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου.