ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12102019

Τρι, 10 Δεκ 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο κ. Γαβρόγλου δεν πήγε στο Συνέδριο Πρυτάνεων στην Λαμία - Η απουσία έχει ερμηνευθεί ως τελεσίδικη απόφαση για το ΤΕΙ Χαλκίδας

Δύο είναι οι τελικές προτάσεις για το περίφημο Πανεπιστήμιο Στερέας που περιλαμβάνει και το ΤΕΙ Χαλκίδας. Η πρόταση Πανούση για ένα υπερσύγχρονο και εντελώς αυτόνομο ΑΕΙ και η πρόταση Γαβρόγλου για ένταξη του ΤΕΙ Χαλκίδας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η αντιπαράθεση πάντως φαίνεται να μην σταματά. Τόσο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όσο και ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης αλλά και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Λουκάς Υπερήφανος έκαναν ιδιαίτερες αναφορές στην απουσία του υπουργού από την Σύνοδο πρυτάνεων στη Λαμία που ξεκίνησε χθες.
Όπως είπαν, η μη συμμετοχή του υπουργού σε αυτήν έχει σχέση με τον διάλογο που αναπτύσσεται στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας με τη διεκδίκηση πανεπιστημίου.
Κατηγόρησαν μάλιστα τον υπουργό για προχειρότητα και αποσπασματικότητα στις επιλογές, ενώ παράλληλα τόνισαν πως «αντιμετωπίζει με άνισους όρους θέμα της συνένωσης ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα».
Μάλιστα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προετοιμασία της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο Παιδείας στη βάση της οποίας βρίσκεται η ίδρυση πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις «χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος», ενώ τόνισαν ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει ήδη κατατεθεί και βρίσκεται στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας «και από την παρουσία του υπουργού στη Λαμία αναμένονταν απαντήσεις επί της πρότασης…».
Προφανώς η εκκωφαντική απουσία Γαβρόγλου σημαίνει ότι η απόφαση έχει ήδη παρθεί...
Αντίθετα οι πρυτάνεις ξεκίνησαν προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποκατασταθούν οι γέφυρες της επικοινωνίας ανάμεσα στη σύνοδο των πρυτάνεων των ΤΕΙ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας .
Αυτό μετά την επιστολή του υπουργού για αποχή του, από τη σύνοδο των πρυτάνεων ΤΕΙ στη Λαμία.
Ο εκπρόσωπος της τριμελούς επιτροπής των πρυτάνεων ΤΕΙ, ο πρύτανης του ΤΕΙ της Ηπείρου, Αν. Τσίνας, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την ένταση που πυροδοτήθηκε ανάμεσα στη σύνοδο των πρυτάνεων και τον υπουργό παιδείας ως «ατυχές θέμα» και «παρεξήγηση που δεν αξίζει να της προσδίδεται μεγαλύτερη διάσταση από ότι έχει».
Μάλιστα ο ίδιος υπογράμμισε ότι απεστάλη σχετική επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την οποία -όπως είπε- «εξηγήσαμε ότι δεν ξεκινάμε από μηδενική βάση τον διάλογο για την τεχνολογική εκπαίδευση και ίσως λαθεμένα δόθηκε αυτή η εντύπωση».
Υπενθύμισε: «Εκείνο που θα συζητήσουμε είναι τεχνικές λεπτομέρειες, δηλαδή πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που ακαδημαϊκά έχει τεθεί και σε πολλές περιπτώσεις έχει συνυπογραφεί από τις συγκροτηθείσες επιτροπές, θα υλοποιηθεί νομοτεχνικά από το υπουργείο».
Όπως υπογράμμισε ο πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου ως εκπρόσωπος της συνόδου των πρυτάνεων, «υπήρξε επαφή με το υπουργείο» και «ο υπουργός κ. Γαβρόγλου απηύθυνε πρόσκληση στην τριμελή γραμματεία της συνόδου, έτσι ώστε να έχουν συζήτηση το επόμενο διάστημα για τα συγκεκριμένα θέματα».
Τέλος  σε ανακοίνωσή της η σύνοδος των πρυτάνεων τονίζει ότι «ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται στο ίδιο καλό κλίμα με ειλικρίνεια και πνεύμα αλληλοσεβασμού», και πως «τις προσεχείς μέρες και με πρόσκληση του κ. υπουργού θα υπάρξει συνάντηση με την τριμελή γραμματεία της συνόδου».
Οι εργασίες της συνόδου συνεχίζονται με τα υπόλοιπα θέματα, ενώ σήμερα αναμένονται να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.