ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02182019

Παρ, 15 Φεβ 2019 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΘΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πως θα λειτουργήσει στη Χαλκίδα, ποιοι οι στόχοι του, πότε ξεκινά

Η Χαλκίδα θα ιδρύσει το πρώτο Ελεύθερο Δημοτικό Πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρ. Παγώνης εξηγώντας ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην πολιτική εξωστρέφειας του Δήμου αλλά και στην υποχρέωση της πόλης της Χαλκίδας "να αξιοποιεί όλες της τις δυνάμεις, συνεπως και τις πνευματικές"

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία του Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου από το σχολικό έτους 2019-2020, δηλαδή από τον επόμενο Οκτώβρη.

ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ανήγγειλε μάλιστα ότι  "όλα έχουν ξεκινήσει". Συγκεκριμένα ο Δήμος σχεδιάζει "πρόδρομες εκδηλώσεις" στη φιλοσοφία, την αστρονομία και την ιστορία, οι οποίες θα δώσουν το πνευματικό στίγμα του εγχειρήματος. Η πρώτη μάλιστα ήδη έγινε την περασμένη Παρασκευή και ήταν αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη ως μεταφραστή. Θυμίζουμε ότι ο Παπαδιαμαντης έβγαλε το Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Τι είναι όμως το Ελεύθερο Δημοτικό Πανεπιστήμιο; Με βάση την εμπειρία πρόκειται για έναν θεσμό ο οποίος θα οργανώνει όλο το χρόνο βαρυσήμαντες διαλέξεις - μαθήματα από επιστήμονες κύρους και ανθρώπους της Τέχνης. 

Οι εκδηλώσεις αυτές, ανοιχτές στους δημότες θα μπορούν να προσφέρουν πρόσθετη αλλά και εξειδικευμένη γνώση, σε όσους δημότες εγγραφούν για να τα παρακολουθήσουν. Πρόκειται για μια προέκταση της Δια Βίου Μάθησης που όμως περνά στα χέρια του Δήμου.

Τα μαθήματα - διαλέξεις θα ανακοινώνονται έγκαιρα ανά εξαμηνο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφονται σε όποιο επιθυμούν.

Ασφαλώς πρόκειται για μία αξιόλογη κίνηση, η οποία θα προάγει την παιδεία και τον πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει θετικά όσον αφορά την εξωστρέφεια του Δήμου. Επιπλέον θα ενισχύσει την εικόνα της πόλης ενώ θα αναπτυχθούν και παράλληλες δράσεις.