ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ04052020

Παρ, 03 Απρ 2020 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΑΙΔΕΙΑ Ένα Σχολείο που δέχεται παιδιά προσφύγων

Ένα Σχολείο που δέχεται παιδιά προσφύγων

Η φήμη για επίθεση προσφυγόπουλων σε μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, έφερε την αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.


Εμείς δημοσιεύουμε αυτούσια την ανακοίνωση τους:

«Mε αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τοπικού τύπου ύστερα από καταγγελία γονέα μαθήτριας του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας, για επεισόδιο που σημειώθηκε στο χώρο του σχολείου μεταξύ προσφυγόπουλων και Ελληνίδας μαθήτριας , ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας θα ήθελε να γνωστοποιήσει τα ακόλουθα:
Για τρίτη συνεχιζόμενη χρονιά το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, συμπεριλαμβάνεται στα σχολεία της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας που έχουν τάξεις υποδοχής παιδιών προσφύγων, εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις και καταβάλλοντας επιτυχημένα κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συμπερίληψη του μαθητικού πληθυσμού των προσφύγων όπως ορίζουν και επιβάλουν οι διεθνείς συνθήκες και η παράδοση της χώρας μας.
Επιπροσθέτως το 5ο γυμνάσιο σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, συμμετείχε πρόσφατα στο πρόγραμμα ‘’ Συμπερίληψη παιδιών προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία ‘’ με στόχο την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας, μέσω της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς σχολικού και μαθησιακού περιβάλλοντος που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.
Αναφορικά δε με το δηλωθέν συμβάν, η καταγγελία θα αντιμετωπισθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο αφού ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που ορίζει η Πολιτεία μας στον τομέα της εκπαίδευσης».