ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ02212020

Παρ, 21 Φεβ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ξεκίνησε η διαδικασία κατακύρωσης στον ανάδοχο - Τι θα προσφέρει το έργο στη Χαλκίδα

Ένα ακόμη βήμα για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων στην Χαλκίδα, έγινε μετά την κατακύρωση του έργου στον ανάδοχο. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φο.Δ.Σ.Α. ενέκρινε ομόφωνα, το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για την κατακύρωση σε ανάδοχο του έργου «Μελέτες Ωρίμανσης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ΧΥΤΥ Χαλκίδας».


Με ποσό 25 εκατομμυρίων θα υλοποιηθεί η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Χαλκίδας, ένα έργο το οποίο προάγει τη Δημόσια Υγεία και θα συμβάλλει στην  προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.
Το έργο αναλύθηκε σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου. Εκεί ειπώθηκε ότι είναι χαρακτηρισμένο ως έργο Α΄ χρηματοδοτικής προτεραιότητας στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο.
Στη συνεδρίαση αυτή, τον Δήμο Χαλκιδέων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο οποίος προήδρευσε στη γενική συνέλευση και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης, που είναι και ο αντιπρόεδρος του Φορέα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε και η κατακύρωση στον ανάδοχο από τον  Φο.Δ.Σ.Α.
Σημειώνεται ότι η μελέτη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Τεχνική Συνδρομή Ταμείου Συνοχής» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ο Δήμαρχος υπογράμισε ότι για το συγκεκριμένο έργο, το κόστος θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ
 Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Χαλκίδας θα οδηγείται το σύνολο τον παραγομένων σύμμεικτων απορριμμάτων ήτοι 47.600 tn/έτος ΑΣΑ των Δήμων της Κεντρικής και Νότιας Ευβοίας, 11.900 tn/έτος προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων των Δήμων της Κεντρικής Εύβοιας και 8.200 tn/έτος ιλύoς που θα προέρχονται από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της Εύβοιας.
Τα δε υπολείμματα επεξεργασίας των ρευμάτων αποβλήτων από τη ΜΕΑ θα καταλήγουν στο νέο ΧΥΤΥ με χωρητικότητα 350.000 κ.μ.
Η μονάδα επεξεργασίας θα αποτελείται από τα ακόλουθα τμήματα:
Τμήμα Υποδοχής και Μηχανικής Διαλογής
Τμήμα Αναερόβιας Βιολογικής Επεξεργασίας
Τμήμα Αερόβιας ωρίμανσης προϊόντος
Τμήμα Εξευγενισμού του προϊόντος (refining)
Τμήμα Ηλεκτροπαραγωγής
Τμήμα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων

Η συγκεκριμένη πράξη θα έχει τα ακόλουθα παραδοτέα :
i) Τοπογραφική μελέτη
ii) Γεωτεχνική μελέτη
iii) ΜΠΕ και Περιβαλλοντική αδειοδότηση (έκδοση ΑΕΠΟ)
iv) Τεχνική προμελέτη
v) Τεύχη Δημοπράτησης έργου.