ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ10202018

Παρ, 19 Οκτ 2018 6pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Νέα παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ευβοίας για ρυθμίσεις με αφαίρεση τόκων και προστίμων


Τα δάνεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας έχουν μετατραπεί σε βρόγχο που απειλεί να διαλύσει επιχειρήσεις και οικογένειες. 

Μεριδιούχοι - δανειολήπτες, όχι μόνο έχασαν όσα χρήματα έβαλαν για να στηρίξουν την τοπική Τράπεζα αλλάθα πρέπει να καταθέσουν χρήματα για όσα ελλείμματα καταγραφούν (ανάλογα με τις μερίδες που κατείχαν) αλλά και να εξοφλήσουν και δάνεια τα οποία α) Μπορεί να είχαν σαν εξασφάλιση μερίδας (!) και β) Τοκίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα να είναι πλέον, πάνω από τις δυνάμεις του δανειολήπτη.

Το θέμα έχει γίνει κατανοητό από το Επιμελητήριο Ευβοίας που ζήτησε για μια ακόμη φορά την άμεση παρέμβαση των κυβερνητικών βουλευτών για την ρύθμιση των δανείων που αφορούν την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας και των Πυρόπληκτων δανείων που ήταν με την εγγύηση Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη, παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. κ. Γεώργιος Ακριώτης και Αναστάσιος Πρατσόλης, η πρόεδρος του Φορέα κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα χρονικά περιθώρια, διότι ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκεται σε καθεστώς ασφυξίας.
Το Επιμελητήριο κατέθεσε υπόμνημα για την Ρύθμιση των δανείων της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας και των «πυρόπληκτων» δανείων με το οποίο, ζητά την άμεση λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την ευνοϊκή και μακροπρόθεσμη ρύθμιση των δανείων που αφορούν την Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας και των Πυρόπληκτων δανείων που ήταν με την εγγύηση Δημοσίου με όρους:
α/ ανάλογους με τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε επιχείρησης και
β/ δυνατότητα διαγραφής των τόκων και μέρους του κεφαλαίου, όπως ρυθμίστηκαν τα δάνεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων σε χρέη τους προς την πρώην ΑΤΕ.


ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατέθεσε και υπόμνημα με προτάσεις για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, προβλημάτων τα οποία  - όπως τόνισε - αν δεν  λυθούν θα φέρουν με μαθηματική ακρίβεια νέα λουκέτα, νέες χαμένες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα ζήτησε:
Διασφάλιση αυστηρού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού κίνησης για να εξυπηρετεί την λειτουργία των επιχειρήσεων.
Πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών και απόδοση τους σε ασφαλιστικό  χρόνο.
Στην ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις, να συμπεριληφθούν και οι επιχειρηματίες που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.
Να θεσπιστεί ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές των επιχειρηματιών στη ΔΕΗ.
Τόσο ο κ. Ακριώτης όσο και ο κ. Πρατσόλης, δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλευρό του Επιμελητηρίου, αρωγοί στην προσπάθεια του για την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων.