ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12102019

Τρι, 10 Δεκ 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Συζήτηση για τη ΛΑΡΚΟ στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ

Συζήτηση για τη ΛΑΡΚΟ στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ

Ανησυχία για την σιωπηρή εξέλιξη - μεθόδευση της κυβέρνησης

Δημόσια συζήτηση για το μέλλον της μεταλλοβιομηχανίας ΛΑΡΚΟ θα λάβει χώρα την επόμενη Πέμπτη, 19 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ψαχνών.

Οι ραγδαίες εξελίξεις, η αγωνία των εργαζόμενων και η κυβερνητική στάση οδήγησε τον Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά και το σωματείο εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια στη πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης.
Στόχος όλων είναι να τεθούν στο τραπέζι η τωρινή κατάσταση, οι πιθανές προοπτικές και οι δράσεις, που πρέπει ακολουθηθούν.
Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στην ιστοσελίδα evia365.gr έδειξε ανήσυχος λέγοντας: «Το τοπίο είναι ομιχλώδες και στην σχετική συνάντηση εργαζόμενων με τον Υπουργό κ. Σταθάκη περισσότερες ασάφειες δημιουργήθηκαν παρά απαντήσεις δόθηκαν».
Παράλληλα, επισήμανε την αναγκαιότητα να παραστούν στη συνάντηση όλοι οι τοπικοί άρχοντες άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι, τόσο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο όσο και σε τοπικό.
Από πλευράς τους, οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι μπροστά στον κυκεώνα εξελίξεων, με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για ώρα μηδέν της ΛΑΡΚΟ, θα βρουν συμπαραστάτες στον αγώνα τους και νέες προοπτικές για την επιβίωση της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας.
Επί της ουσίας, το μέλλον καθίσταται δυσοίωνο και κάθε προσπάθεια συσπείρωσης και κοινής γραμμής πλεύσης προς διάσωση της εταιρείας δίνει νέα πνοή στις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί, πως το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών με εκατέρωθεν συνδετικούς δεσμούς μεταξύ τοπικής οικονομίας και βιωσιμότητας της επιχείρησης.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ