ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02182019

Παρ, 15 Φεβ 2019 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ Άρθρο – καταπέλτης για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Άρθρο – καταπέλτης για το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, πρόεδρος της  (ΕΙΗΕΕ)

Κύριε Αθανασίου, μην βάλετε την υπογραφή σας…

Γράφει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, πρόεδρος της  Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων επαρχιακών εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ)

Το κίνητρο για αυτές τις λίγες γραμμές μου έδωσε ο υπό ψήφιση νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα προκαλώντας την μήνη του νομικού κόσμου όλης της χώρας. Θεσμικά ως Πρόεδρος της Ένωσης των Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων θα κάνω αυτό που πρέπει και όπως πρέπει… Ήδη το περ.Σάββατο το έθεσα σ`όλους τους τόνους στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από το βήμα της Συνέλευσης της ΕΙΗΕΕ παρούσης της κυβερνητικής εκπροσώπου. Ο κ΄.Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με τον πρωθυπουργό…

Σήμερα δεν θα αναφερθώ μόνο στην κατάργηση των άρθρων «999» (για τα ακίνητα) και «960» (για τα κινητά) που προβλέπουν τη  δημοσίευση της περίληψης κατασχετήριας έκθεσης σε κύριο φύλλο καθημερινής εφημερίδας που εκδίδεται στο δήμο όπου βρίσκεται ο τόπος του πλειστηριασμού.

Την πρόκληση αυτή με την απόπειρα υποκατάστασης της εφημερίδας με κάποια ιστοσελίδα την «αντιμετωπίσαμε» στο μεσοπρόθεσμο του Αυγούστου ανατρέποντας μια αντίστοιχη μνημονιακή υποχρέωση για τις δημόσιες συμβάσεις κρατώντας τελικά το καθεστώς της δημοσίευσης των διαγωνισμών των Υπουργείων ΟΤΑ και ΝΠΔΔ στην Εφημερίδα.

Φοβάμαι ότι το αντίστοιχο για την δημοσίευση της έκθεσης κινητών και ακινήτων δεν θα είναι εύκολο (απίθανο ήταν κι αυτό για τις δημόσιες συμβάσεις αλλά με σχεδιασμό και συντονισμένες ενέργειες το πετύχαμε).

Το ορατό πεδίο είναι σαφές: προκειμένου να διευκολυνθούν οι Τράπεζες, η «μαφία» των πλειστηριασμών θα απαλλαγεί και από το τελευταίο «οχυρό» για την διασφάλιση τουλάχιστον ενός ικανοποιητικού τιμήματος! Το θέμα αυτό όμως είναι υποδεέστερο μπροστά στην όλη φιλοσοφία του νέου Κώδικα που διαλύει όλα τα ενδιάμεσα στάδια για την κατοχύρωση του οφειλέτη μήπως και σώσει τελικά την περιουσία του.

Ενδεικτικά αναφέρω τη διάταξη που προβλέπει τη «δυνατότητα επίσκεψης του κατασχεθέντος ακινήτου από υποψήφιους πλειοδότες» διαταράσσοντας την οικογενειακή γαλήνη κάθε υπερχρεωμένου νοικοκυριού με την αρχή των διαδικασιών κατάσχεσης.

Ο δανειστής ούτε λίγο ούτε πολύ αναγάγετε στο «τιμώμενο» και «υπερ-προστατευόμενο» μέρος στην οποιαδήποτε πλέον οικονομική διαφορά μπορεί να έχει προκύψει από οποιαδήποτε διαταγή πληρωμής…

Αξιότιμε κύριε Αθανασίου, μην βάλετε την υπογραφή σας στην πιο μελανή σελίδα της σύγχρονης νομικής ιστορίας.

Υπενθυμίζω ότι είστε υπουργός Δικαιοσύνης(!) Διαφάνειας (!) και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (!).

Ποια διαφάνεια(;) ποια ανθρώπινα δικαιώματα(;) υπηρετεί ο νέος Κώδικας; Τελικώς ποια Δικαιοσύνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ