ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ02172019

Παρ, 15 Φεβ 2019 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΕΡΓΑΣΙΑ Οι μεταφορείς Εύβοιας ζητούν ίση μεταχείριση

Οι μεταφορείς Εύβοιας ζητούν ίση μεταχείριση

Συνάντηση αύριο στην Χαλκίδα του κλάδου Αττικής, Στερεάς και Εύβοιας  με τον Υφ. Υποδομών και  Μεταφορών

Αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τον κλάδο των Μεταφορών υπόσχεται Πανευβοϊκή συνάντηση του κλάδου αυτοκινητιστών που θα γίνει αύριο Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 17.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.

Στην συνάντηση που θα συζητηθούν θέματα του Τομέα των μεταφορών, θα παρευρεθούν Σωματεία από την Αττική και από την Στερεά Ελλάδα, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κου Νικόλαου Μαυραγάνη, ο οποίος έχει πάρει ήδη θέση κόντρα στο νόμο που απαγορεύει την διέλευση φορτηγών από το παλαιό εθνικό δίκτυο και μάλιστα ήδη επιβάλλονται πρόστιμα έως 2.000 ευρώ!
Ο κ. Μαυραγάνης μιλώντας στον "Ε.Τ" υποστηρίζει ότι το παλιό εθνικό δίκτυο έχει κατασκευαστεί και για φορτηγά και πως θα καταπέσει δικαστικά η μη χρήση του. Μάλιστα, με βάση αυτόν το νόμο, ΟΛΟΙ οι δρόμοι της Εύβοιας είναι... απαγορευμένοι!
Θυμίζουμε επίσης ότι οι Μεταφορείς Ευβοίας οργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας για τα θέματα τους που έκανε πανελλήνια αίσθηση.
Η δήλωση Μαυραγάνη στον "ΕΤ" έχει ως εξής: "... Το αίτημά τους να κυκλοφορούν όχι στους παράδρομους, αλλά στις παλιές εθνικές οδούς, είναι δίκαιο.
Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ορθό ούτε δίκαιο να λαμβάνουμε υπόψιν μας και να κρίνουμε ως όμοια πράγματα τους παραδρόμουςμε τις παλιές εθνικές οδούς. Οι παράδρομοι, πράγματι, ουδέποτε κατασκευάστηκαν για να δέχονται αυτό τον μεγάλο φόρτο σε πυκνότητα αλλά και σε βάρος, όπως είναι τα φορτηγά αυτοκίνητα. Από την άλλη πλευρά, οι παλιές εθνικές οδοί, είτε Α’ είτε Β’ τάξης, κατασκευάστηκαν για να δέχονται τους μεγάλους φόρτους και άρα εκεί δεν υπάρχει επαρκής δικαιολογητική βάση για να απαγορεύσουμε τη μετακίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων σε αυτές.
ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ
 ΔΙΟΔΙΑ
Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, ζήτησα από τους παραχωρησιούχους να μειώσουν τα τέλη διοδίων που αφορούν τους επαγγελματίες και ειδικά τους μεταφορείς. Επιπρόσθετα, ζήτησα την συμβασιοποίηση της μείωσης αυτής με τις συλλογικότητες των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων, ώστε να μην προκύπτει ζήτημα στρέβλωσης του ανταγωνισμού και επιβολής κυρώσεων από την πλευρά της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο, οι ίδιοι παραχωρησιούχοι θα απολαύσουν επιπρόσθετα έσοδα από μία πλειάδα οχημάτων που δεν ήταν πελάτες τους στο παρελθόν. Επίσης αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στους παραχωρησιούχους απέναντι στις τράπεζες, από τις οποίες έχουν δανειστεί για την κατασκευή των έργων, δεδομένου ότι οι τράπεζες ικανοποιούνται από την διατήρηση ή αύξηση των εσόδων των παραχωρησιούχων.
Οι συμβάσεις, λοιπόν, που προτείνω μεταξύ των συλλογικοτήτων ιδιοκτητών αυτοκινήτων και των παραχωρησιούχων των δρόμων, θα επαυξήσουν τα έσοδα των παραχωρησιούχων, οι οποίοι για αυτό τον λόγο μπορούν να δεχτούν και προβούν σε μειώσεις του κόστους  κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων στους δρόμους αυτούς..."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ