ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02182019

Παρ, 15 Φεβ 2019 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΥ ΑΥΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχει πρόβλημα λέγει η αντιπολίτευση - Ποιες οι κινήσεις Παγώνη

Υπάρχει πρόβλημα με το Μικρό Βαθύ Αυλίδας; Ο κ. Παγώνης έριξε κεραυνό δηλώνοντας πως «πρόκειται για  ένα έγγραφο, το οποίο ήρθε ξαφνικά  και προσδιορίζει χρήση γης και υφιστάμενων δραστηριοτήτων προς οριοθέτηση κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου»

Μάλιστα διατυπώθηκε ο ισχυρισμός ότι κινδυνελυει η μετεγκατάσταση του λιμανιού και η λειτουργία των εκεί επιχειρήσεων.

Παράλληλα έκανε δυο κινήσεις που σκόρπισαν ανησυχία: α) Ανήγγειλε ότι το θέμα θα εισαχθεί προς συζήτηση (εσπευσμένα;) στην επόμενη συνεδρίαση. β) Την Τετάρτη το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Χαλκίδας είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τους ενημέρωσε σχετικά με όσα αναφέρει το έγγραφο και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης. 

Ωστόσο ανησυχία δεν φαίνεται να υπάρχει. Ο κ. Θ. Ζεμπίλης  της μείζονος αντιπολίτευσης μιλώντας στο evia365.gr τόνισε πως «δεν πρόκειται για κήρυξη αρχαιολογικού χώρου.Το Μικρό Βαθύ και η ευρύτερη περιοχή έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος από το 1970. Επί της ουσίας πρόκειται για την οριοθέτηση και χωροθέτηση του αρχαιολογικού χώρου»

 Ο κ. Ζεμπίλης οσον αφορά το καθεστώς, που υπάγονται οι βιομηχανίες και επιχειρήσεις της περιοχής και το κατά πόσο αυτό επηρεάζεται από την υφιστάμενη πρόταση του Υπουργείου,εξήγησε πως «αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αυλίδας το 2011 το οποίο είχε λάβει υπόψιν του όλα τα κριτήρια και τις συνισταμένες της περιοχής».

Ο κ. Ν. Λεβέντης επικεφαλής της παράταξης «Ρεύμα Ανατροπής» παίρνρι την εξής θέση: «Ο χώρος έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός από το 1970. Κανένα θέμα δεν τίθεται για τη λειτουργία των βιομηχανιών και για κίνδυνο στις εργασιακές θέσεις. Η πρόταση του Υπουργείου, λαμβάνει υπόψιν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ενώ τα τσιμέντα και τα ναυπηγεία εξαιρούνται».