ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ02182019

Παρ, 15 Φεβ 2019 7pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΤΟΠΙΚΑ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Και η ΠΕΔ Στερεάς απορρίπτει τον "Κλεισθένη" - Δεν μας λύνει ούτε ένα πρόβλημα λέγει ο κ. Παγώνης

Πλήρης η αποδοκιμασία του νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που συνιστά κόλαφο για την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκουρλέτη. 

Πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος απέρριψε τον περίφημο "Κλεισθένη", υποστηρίζοντας ότι "δεν ερωτήθηκε ποτέ κανείς για αυτόν".

Στη συνέχεια και ο Δήμος Χαλκιδέων με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του, ζήτησε αναστολή του νόμου και ανοιχτή συζήτηση. Τώρα, την αντίθεσή της στο Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση με τίτλο «Κλεισθένης 1» και αφορά στην Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την Τρίτη 8 Μαΐου 2018.
Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας συμφώνησε, κατά πλειοψηφία σε ψήφισμα, με το οποίο απορρίπτει το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου, γιατί δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, δεν λαμβάνει υπ’όψιν τις θέσεις που έχει εκφράσει η ΚΕΔΕ και δεν ανταποκρίνεται στις μεγάλες ανάγκες που έχει σήμερα ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον 2 μηνών, προκειμένου να υπάρξει Σχέδιο Νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης,χαρακτήρισε αρχικά πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που δόθηκε από την Κυβέρνηση για διαβούλευση και τόνισε χαρακτηριστικά, ότι το μόνο που κάνει το Σχέδιο Νόμου είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που ουσιαστικά διαλύει την Αυτοδιοίκηση και επιφέρει απόλυτη ακυβερνησία.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ανέφερε ότι η Αυτοδιοίκηση σήμερα έχει αντικατασταθεί από “ετεροδιοίκηση”, χωρίς το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου να δίνει λύσεις στην απίστευτη γραφειοκρατία, στους ελέγχους σκοπιμότητας, που υφίστανται οι Δήμοι και στην αποκέντρωση της δημόσιας εξουσίας, πλησιέστερα στους πολίτες.
Καταλήγοντας ο Χρήστος Παγώνης ανέφερε ότι η Νέα Μεταρρύθμιση πρέπει να καθορίσει:
    τις αρμοδιότητες του Κεντρικού Κράτους της Περιφερειακής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού
    να μεταφέρει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, όπως απαιτούνται από την άσκηση των αρμοδιοτήτων στα τρία αυτά επίπεδα Διοίκησης.
Μετά από αυτά, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, μπορούμε να δούμε τη διαδικασία εκλογής των Περιφερειακών και Τοπικών Συμβουλίων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ