ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ08212019

Τρι, 20 Αυγ 2019 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ, ΑΥΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΕΙ

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ, ΑΥΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΕΙ

Ο κ. Πρατσόλης με συνέντευξη του αποκαλύπτει τις προθέσεις σε τρια καυτά ζητήματα της περιοχής - Η ΛΑΡΚΟ σε δημόσιο έλεγχο

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για φλέγοντα θέματα που απασχολούν την περιοχή σύμφωνα με τον βουλευτή Ευβοίας κ. Τάσο Πρατσόλη. Σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο Βουλευτής Εύβοιας ξεκαθάρισε τα εξής:

·         Για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, είπε ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρείας, όπως άλλωστε ειπώθηκε και δια στόματος Πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Συνέδριο της Στερεάς στη Λαμία τον περασμένο Ιούλιο. Η επικείμενη συνάντηση των Βουλευτών με τους αρμόδιους Υπουργούς Τσακαλώτο και Σταθάκη, έχει το χαρακτήρα της εύρεσης μιας εφικτής λύσης ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης, προς όφελος των εργαζομένων αλλά και όλης της περιοχής. 

 

Θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή των εργαζομένων και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού προηγουμένως έχει διαμορφωθεί αυτή η πρόταση. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες των προηγούμενων Κυβερνήσεων για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι. 

 

Ειδικά την περίοδο 2005-2008, όπου με το περίφημο hedging (προπώληση νικελίου), ενώ η τιμή στη χρηματιστηριακή αγορά έφτασε τις 52.000 και η μέση ετήσια τιμή τις 38.000, η τότε Κυβέρνηση υπέγραψε σκανδαλωδώς σύμβαση για προπώληση μεταλλεύματος με την τιμή των 18.000. Όλο αυτό στοίχισε μαζί με τις φορολογικές επιβαρύνσεις, 550 εκατομμύρια δολάρια! Από αυτό και μόνο προκύπτουν ευθύνες πολιτικές και διαχειριστικές όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

·         Για την οριοθέτηση του Αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας από το Υπουργείο Πολιτισμού, εξέφρασε την άποψη πως σηκώθηκε δυσανάλογα μεγάλος θόρυβος, καθώς μπορεί να διασφαλιστεί η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, παράλληλα με τη λειτουργία επιχειρήσεων στην περιοχή, αρκεί να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και να επιδεικνύεται ο απαιτούμενος σεβασμός και στην Ιστορία μας αλλά και στην Ανάπτυξη. 

 

Τόνισε μάλιστα, πως η οριοθέτηση έγινε με ΦΕΚ από το 2001, μόνο που «παρέλειψαν» τότε να επισυνάψουν το χάρτη με τις συντεταγμένες, οπότε η ρύθμιση κατέστη κενό γράμμα! Σημείωσε μάλιστα ο Βουλευτής, πως και γι’ αυτό το ζήτημα, μεταξύ άλλων, είναι σημαντικό να πληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η θέση του Διευθυντή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας που χηρεύει από το τέλος Ιανουαρίου.

 

Για την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς, είπε πως είναι στόχος μας να το διεκδικήσουμε. Υπάρχει ήδη επιτροπή που ασχολείται με το θέμα, της οποίας το πόρισμα αναμένεται σύντομα. Επιπλέον ετοιμάζεται μελέτη για τη σκοπιμότητα ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς. Επεσήμανε ότι στο παρελθόν υπήρχαν στη Στερεά δύο Πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία, με το «σχέδιο Αθηνά» και με ένα περίεργο τρόπο, βρέθηκαν στη Θεσσαλία. Στάθηκε επίσης στην ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγή και ως αρνητικό παράδειγμα ανέφερε την έλλειψη τμήματος ζωικής παραγωγής στο Τ.Ε.Ι. στα Ψαχνά, την ίδια στιγμή που είχαμε το μέγιστο του εγχώριου ποσοστού παραγωγής λευκού κρέατος στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ