ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι12102019

Τρι, 10 Δεκ 2019 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ενώ είχε δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής άγνωστο γιατί, δεν συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση

Γιατί είναι εκτός κυβέρνησης ο κ. Β. Αποστόλου; Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ήταν αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Τσίπρα. 

Και από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015, μέχρι προχθές ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Δηλαδή πολύπειρος και απόλυτος γνώστης του αντικειμένου του. Πώς και αλλάχτηκε λίγους μήνες πριν από τις εκλογές αντί να συνεχίσει το έργο του και να το ολοκληρώσει σε διάφορους επιμέρους τομείς;


Επιπλέον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε κανέναν από τους 4 βουλευτές που εκλέγει στο νομό; Μοναδικός υπουργός πια ο κ. Ν. Μαυραγάνης των ΑΝΕΛ (που όμως δεν έχει εκλεγεί). Ο Ευβοιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε από την πρώτη ημέρα στο κυβερνητικό σχήμα αντικαταστάθηκε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις με τον Σταύρο Αραχωβίτη από το Ξηροκάμπι Λακωνίας.
Σε ένα αθηνοκεντρικό πολιτικό σύστημα όπως αυτό της μεταπολίτευσης, μη υπουργοποίηση Αποστόλου μειώνει σημαντικά την πρόσβαση της Εύβοιας στην κεντρική εξουσία και αυτό είναι σίγουρα μια κακή εξέλιξη.
Ο κ. Αποστόλου δεν ήταν τυχαία μόνιμο κυβερνητικό στέλεχος. Το 1996 εξελέγη Βουλευτής, όντας ο πρώτος που εκλέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τους κόλπους της αριστεράς στην Εύβοια μετά τη Μεταπολίτευση. Στη διάρκεια της τετραετούς θητείας του, ως το 2000, ανέπτυξε έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα τόσο στο νομοθετικό έργο όσο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 αναλαμβάνοντας το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του κόμματος και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως σήμερα. Στις διπλές εκλογές του 2012 επανεξελέγη Βουλευτής με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Ανέπτυξε πλούσια αρθρογραφία τόσο στα κεντρικά (Ελευθεροτυπία, Αυγή, Κόσμος του Επενδυτή και Εφημερίδα των Συντακτών) όσο και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ανέδειξε πολλά ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, επικεντρώνοντας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, περιβάλλοντος, ενέργειας και κοινωνικής πολιτικής.
Το 2014 θέτει υποψηφιότητα στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Η παράταξη Η Στερεά σε νέα Τροχιά πέρασε στο δεύτερο γύρο και στις εκλογές της 25ης Μαΐου κατέγραψε ποσοστό 44,30%, έλαβε δέκα έδρες ως μείζων αντιπολίτευση με τον ίδιο επικεφαλής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Γεννήθηκε το 1949 στους Παπάδες Ευβοίας, σπούδασε Δασολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε επί μακρόν στον ιδιωτικό τομέα και την Αγροτική Τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ