ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ12092018

Παρ, 07 Δεκ 2018 8pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Καλώς εκδικάστηκε η υπόθεση αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Καλώς εκδικάστηκε η υπόθεση αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Αφορούσε  πτώση 9χρονης σε Λούνα Παρκ της Χαλκίδας - Ακολούθησαν τρεις καταδίκες

 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας με την οποία επιβλήθηκαν σε κάθε ένα από τους τρεις υπεύθυνους Λούνα Παρκ, δηλαδή στην ιδιοκτήτρια, την υπεύθυνη και τον χειριστή, φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, για σωματική βλάβη από αμέλεια 9χρονης, η οποία γλίστρησε από το κάθισμα με τις μπάρες του παιχνιδιού της «ταλάντωσης» και να πέσει από το ύψος των 10 μέτρων.

Η 9χρονη μαζί με τους γονείς της είχε πάει τον Ιούλιο του 2009 στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδα και ανέβηκε μαζί με την μητέρα της στο παιχνίδι της ταλάντωσης του Λούνα Πάρκ. 

 

Η ανήλικη έπεσε τελικά απροστάτευτη και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδος όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο και έγινε αφαίρεση σπλήνας και στην συνέχεια διακομίσθηκε στην εντατική του νοσοκομείου «Παίδων» των Αθηνών.

 

Σύμφωνα με την αρεοπαγιτική απόφαση αποτέλεσμα της πτώσης ήταν η ανήλικη να υποστεί βαρεία σωματική βλάβη με  πολλαπλά κατάγματα πρόπτωση βολβού αριστερού οφθαλμού με μικρή παρεκτόπιση κροταφικά κ.α. 
 
Οι τρεις υπεύθυνοι του Λούνα Παρκ που καταδικάστηκαν προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και ζήτησαν να αναιρεθεί η απόφαση του δικαστηρίου της Χαλκίδας, αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο και επικυρώθηκε η ποινή που τους είχε επιβληθεί. 
Ο Άρειος Πάγος αναφέρει ότι ο χειριστής του μηχανικού παιχνιδιού θα έπρεπε να ελέγξει με το χέρι (χειροκίνητα) ότι όλες οι ασφαλιστικές μπάρες επικάλυψης έχουν κλείσει κατά τον κατάλληλο και σωστό τρόπο, ενώ δεν θα έπρεπε να αφήσει η διαδρομή ανόδου να φθάσει σε υψηλή ταχύτητα περιστροφής. 

Παράλληλα, αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση ότι επέτρεψαν στην μικρή «η οποία ήταν μόλις 9 ετών, μικροκαμωμένη και αδύνατη, να επιβιβασθεί στο μηχάνημα, παρ όλο που οι θέσεις με βάση τον τρόπο προσδεσίματος των επιβατών σ' αυτές, ήταν προορισμένες για ενήλικες, χωρίς προηγουμένως να έχουν λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας (όπως π.χ. ζώνες ασφαλείας) ή έστω να την ενημερώσουν για τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκληθούν από τη λειτουργία του μηχανήματος-παιχνιδιού για ορισμένες κατηγορίες επιβατών, όπως μικρότεροι από 1,2 μ. σε ύψος, ανάπηρα άτομα, καρδιοπαθείς, κ.λπ.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ