ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ11152019

Παρ, 15 Νοε 2019 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ανεπίτρεπτη στασιμότητα την ώρα που στο Ιόνιο δημιουργείται γοργά ολόκληρο δίκτυο

Η Χαλκίδα, η Κάρυστος, η Κύμη, η Αιδηψός και η Σκύρος είναι τα σημεία της Εύβοιας που θα αναπτυχθούν τα υδατοδρόμια και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. 

Ποια υδατοδρόμια; Και σε ποιο δίκτυο; Τίποτε δεν έχει προχωρήσει στη μεγάλη αυτή καινοτομία που εξαγγέλθηκε από το 2014 (!), κάθε χρόνο αναγγγέλεται για τον... επόμενο και στην ουσία δεν υπάρχουν ούτε υδατοδρόμια, ούτε δίκτυο. Μόνο ξεχασμένοι φάκελοι σε συρτάρια.


Μάλιστα το 2014 υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε η πρώτη τεχνική βάση υδροπλάνων στην Χαλκίδα για τη συντήρηση, τεχνικό έλεγχο και επιδιόρθωση των αεροσκαφών.
Προσωρινός ανάδοχος ορίστηκε η εταιρεία «Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A. μετά την υποβολή της προσφοράς της και την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, βάζοντας τότε την Εύβοια στον χάρτη των υδατοδρομίων.

Κάνοντας ένα νοερό άλμα στο χρόνο, πάμε τρία χρόνια μετά στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας (Ιούλιο του 2017 στην Λαμία), όπου και πάλι είχε τεθεί το θέμα της δημιουργίας ενός δικτύου Υδατοδρομίων στην Εύβοια, που θα έλυνε τα ζητήματα της διασύνδεσης της Βόρειας, της Νότιας και της Χαλκίδας, πρωτεύουσας του νομού, με την Σκύρο, τα νησιά των Κυκλάδων και την υπόλοιπη Ελλάδα, συντομεύοντας τους χρόνους πρόσβασης και τα οικονομικά κόστη μεταφοράς.
Το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων βεβαίωνε ότι  κατέθετε νέο Νομοσχέδιο με τους κανόνες ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίων που θα ψηφιζόταν στην Βουλή. Ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης δήλωνε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η Νότια Εύβοια και μάλιστα με 5 τέτοιες δομές Υδατοδρομίων: στην Αιδηψό, στην Καρυστία, στην Κύμη, στην Σκύρο και στην Χαλκίδα, με τη διαχείρισή τους από τα λιμενικά ταμεία και τον ΟΛΝΕ.
Οι πρωτοφανείς καθυστερήσεις παίρνουν πλέον άλλη διάσταση μετά την αποκάλυψη ότι στο Ιόνιο υπάρχουν ήδη τρία πιστοποιημένα υδατοδρόμια (Κέρκυρα, Παξοί, Πάτρα), πιστοποιούνται γρήγορα άλλα δύο (Λευκάδα, Μεγανήσι) και έπονται επίσης άλλα δύο (Κεφαλονιά, Ιθάκη). Με δεδομένο ότι για να πετάξουν υδροπλάνα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει δίκτυο τίθεται ένα ερώτημα: Πώς και το Ιόνιο επιτέλους προχωρά ενώ η Εύβοια (και το Αιγαίο) έχουν καθηλωθεί;
Φθάνουμε αισίως στο έτος 2019 και το μόνο που υπάρχει για το Νομό μας, είναι εξαγγελίες που ποτέ δεν γίνονται πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ