ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ02082023

Τετ, 08 Φεβ 2023 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ

Η Βόρεια Εύβοια τελικά έχει ξεμείνει με ένα ασθενοφόρο

Ο Φώτης Σερέτης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου είναι εξοπλισμένο με δύο ασθενοφόρα. Τo ένα από τα δύο  ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια διακομιδής από το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. 

Περισσότερα...

Πως ο Δήμος στηρίζει τα άτομα με αναπηρία

Για 2η συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τις Ειδικές σχολικές μονάδες το Δήμου και με την συμπαράσταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αποδοχής για τα παιδιά με αναπηρία.

Ο στολισμός έγινε με αφορμή την 2α Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Αγοράς, στη Χαλκίδα (πλατεία Εμπόρων), με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά.

Η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ορίζει τα άτομα με αναπηρία ως «τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές ή αισθητηριακές βλάβες, οι οποίες σε αλληλεπίδραση με διάφορα εμπόδια δύνανται να παρεμποδίσουν την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους.»

Περίπου 87 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ έχουν κάποια μορφή αναπηρίας. Πολλά άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή με τα άλλα άτομα. Τα σχολεία ή οι χώροι εργασίας, οι υποδομές, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες και οι πληροφορίες δεν είναι όλα προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρία. Επίσης, μπορεί να τους φέρονται άσχημα ή άδικα. Δείτε: 

 • Μόνο τα μισά από τα άτομα με αναπηρία εργάζονται, ενώ η αναλογία αυτή για τα άτομα χωρίς αναπηρία είναι 3 στα 4.
 • Το 28,4 % των ατόμων με αναπηρία αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού έναντι του 17,8 % των ατόμων χωρίς αναπηρία.
 • Μόλις το 29,4 % των ατόμων με αναπηρία έχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σύγκριση με το 43,8 % των ατόμων χωρίς αναπηρία.
 • Το 52 % των ατόμων με αναπηρία αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις.

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν δεσμευτεί να βελτιώσουν την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία, με βάση τη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Η αρχή 17 του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων τονίζει ότι τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαίωμα σε εισοδηματική στήριξη που διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, σε υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία, και σε εργασιακό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.
 
Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει με μια σειρά ενεργειών του στηρίξει πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία. Ενδεικτικά αναφέρονται: 
 
 • Δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ)
 • Γραφείο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ
 • Καταγραφή και ψηφιοποίηση δημοτών ΑμεΑ, με πιλοτική χρήση της εφαρμογής safe amea, για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας
 • Χορήγηση κάρτας ΑμεΑ για τις παροχές του Δήμου
 • Συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών, έντυπα στη γραφή braille, χρήση ομιλούσας βιβλιοθήκης
 • Τοποθέτηση ραμπών κολύμβησης Αλυκές, Καλάμια, Λευκαντί, Αστέρια
 • Προμήθεια ταξί ΑμεΑ για χρήση υπηρεσιών υγείας
 • Τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ και κατασκευή τουαλετών ΑμεΑ σε 75 περίπου σχολεία
 • Δημιουργία τουριστικής περιπατητικής διαδρομής στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας
 • Αναβάθμιση ιστοσελίδας Δήμου για πρόσβαση σε ΑμεΑ

Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΧΡΗΣΙΑ;

Σοβαρές επισημάνσεις σε Ερώτηση του Β. Αποστόλου για το Νοσοκομείο Κύμης

Πανάκριβα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αξονικός τομογράφος, ψηφιακός μαστογράφος που αποκτήθηκε στην αρχή της χρονιάς δεν λειτούργησαν ποτέ στο Νοσοκομείο Κύμης, παρόλο που το προσωπικό εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας από το Γενάρη ως τον Μάρτη. 

Περισσότερα...

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην απαξίωση

Ο Γιώργος Μαρίνος με κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στην Αυλίδα και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Ο ίδιος με δήλωση του περιγράφει  την τραγική κατάσταση που διαπίστωσε. Αναφέρει συγκεκριμένα:     

"Γνωρίζουμε καλά αυτό το χώρο στο οποίο διαμένουν “βασανισμένες ψυχές”, δεκάδες χρονίως πάσχοντες και για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο. 

Περισσότερα...

Λείπουν βασικές ειδικότητες από το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Καταγγελία του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Ευβοίας, σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Χαλκίδας, το οποίο μάλιστα προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η καταγγελία αφορά στη λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του βασικού Νοσοκομείου του Νομού Ευβοίας, του Νοσοκομείου Χαλκίδας, για το οποίο τονίζεται ότι:

« Η απαξίωση, η έλλειψη προσωπικού και ο αποδεκατισμός των ιατρών του τμήματος συνεχίζεται…

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ