ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ07182018

Τρι, 17 Ιουλ 2018 11pm

Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ

Επίσπευση των έργων στο νέο Νοσοκομείο

Τι είπε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός  -Θετικά σχόλια για το νυν νοσοκομείο

Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού στη Χαλκίδα για τα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Δροσιάς έφερε στο φως τις καθυστερήσεις στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, αλλά και την ικανοποιητική κατάσταση λειτουργίας του παλαιού.

Μιλώντας για το νέο Νοσοκομέιο ο κ. Ξανθός δεν έκερυψε την αλήθεια λέγοντας: "... Τα στοιχεία περιγράφουν μια ανώμαλη πραγματικότητα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.
Υπάρχουν οι εκκρεμότητες μετεγκατάστασης στο νέο κτίριο. Έχει πάει πίσω χρονικά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι προχώρησε το Νοσοκομείο, ολοκληρώθηκε το κτίριο, αγοράστηκε ο εξοπλισμός, αλλά δεν υπήρξε έγκαιρα η πρόνοια να γίνουν τα συνοδά έργα για να μπορεί γρήγορα να είναι λειτουργικό.
Υπάρχουν ήδη 7 εταιρείες που έχουν εκδηλώσει πρόθεση να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
Νομίζω ότι θα προχωρήσει γρήγορα και πραγματικά πρέπει να επιταχύνουμε γιατί είμαστε εκτεθειμένοι όλοι με την έννοια της πολιτείας.
Υπάρχει μία κοινωνία που περιμένει, που βλέπει κτίριο έτοιμο και δεν μπορεί να αντιληφθεί τις δυσλειτουργίες και τις ανεπάρκειες της δημόσιας διοίκησης και του κράτους".
Μιλώντας για το νυν Νοσοκομείο ο κ. Ξανθός θα πει:
"...  Η εικόνα που αποκόμισα εγώ τουλάχιστον από την παρουσίαση της Διοίκησης, είναι ότι έχουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο επιτελεί τον ρόλο του.
Προφανώς όπως όλα τα Νοσοκομεία της επαρχίας έχει τα κενά του, τις αδυναμίες του, τις διαχρονικές ελλείψεις και τα συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά είναι αξιόπιστο, το εμπιστεύεται ο κόσμος και πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο αυτό το κλίμα αναβαθμίζοντας τις υποδομές και στελεχώνοντας το καλύτερα.
Έχουν γίνει βήματα βελτίωσης. Το να παρέχεται για παράδειγμα ογκολογική φροντίδα στο επίπεδο του Νοσοκομείου και να μην χρειάζονται οι καρκινοπαθείς να μετακινούνται στην Αθήνα για να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους είναι σημαντικό βήμα» και συμπλήρωσε:
«Τα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) είναι σημαντική παρέμβαση. Η στελέχωση τους με 6 ειδικευμένους γιατρούς μόλις ολοκληρωθούν οι προκηρύξεις που έχουμε κάνει θα αναβαθμίσουν σοβαρά την λειτουργία αυτού του κρίσιμου τμήματος. Συνολικά προκηρύξαμε 520 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του Ε.Σ.Υ. για τα ΤΕΠ. Πραγματικά αυτό είχε να γίνει από την ίδρυση του Ε.Σ.Υ.»

ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Πώς μεταφράζεται η ένταξή του στο πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία για τους  Άστεγους”

Διπλή νίκη για τον Δήμο Χαλκίδας. Η πρώτη έχει να κάνει με το ανθρώπινο πρόσωπο του αφού εγκρίθηκε δικό του σχέδιο για στέγη και εργασία αστέγων στην πόλη. Η δεύτερη νίκη έχει να κάνει με την ικανότητα των υπηρεσιών του να υποβάλλει πλήρεις φακέλλους ώστε να χρηματοδοτούνται σχεδιασμοί του.

Περισσότερα...

Δεκάδες οι χορηγοί στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στο Αναξαγόρειο Γυμνάσιο Λαμψάκου, πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή προς τιμήν των χορηγών, των εθελοντών και των υποστηρικτών των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Στερεά Ελλάδα.

Περισσότερα...

Εκδήλωση αγάπης και στήριξης στον Μύτικα

Για τα εννέα χρόνια προσφοράς από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» διοργανώνει αύριο Τετάρτη & ώρα 19:30 στο σπίτι Ηµερήσιας Φροντίδας του Οργανισµού στον Μύτικα, µία Γιορτή αφιερωµένη σε όλους όσοι από την πρώτη στιγµή στηρίξαν και στηρίζουν τη δράση του σαν δικό τους το Σπίτι, στηρίζοντας έτσι και τα υπέροχα παιδιά που µεγάλωσαν και µεγαλώνουν σε αυτό!

Περισσότερα...

Ιατρικός Σύλλογος: Παραπέμπουν ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Υπουργείου Υγείας από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας που υποστηρίζει ότι ενω δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί, καλούνται οι ασθενείς να πάνε σε ανύπαρκτους γιατρούς ή σε κέντρα Υγείας.

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ