ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ05252020

Δευ, 25 Μαϊ 2020 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ "ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ" ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ "ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ" ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ελπίδες ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζει το έργο τελειώνουν

Επιτέλους "κάτι κινείται" για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας αφού ο Δήμος προχώρησε σε διακήρυξη ανοικτής διαδικασίας, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής των Συνοδών  Έργων του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Πρόκειται για έργα που αφορούν στην κατασκευή της οδού πρόσβασης του Νέου Νοσοκομείου, των αγωγών μεταφοράς ομβρίων υδάτων του περιβάλλοντος χώρου και ακαθάρτων υδάτων του Νοσοκομείου και της εκβολής τους σε υφιστάμενους αποδέκτες, καθώς και της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων της οδού πρόσβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 2.173.086 ευρώ με Φ.Π.Α. και η λήξη προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίσθηκε η Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε: "Οι Υπηρεσίες του Δήμου ενήργησαν σύμφωνα με όσα είχαν αποφασισθεί στις τεχνικές συσκέψεις στο Υπουργείο Υγείας και στον συντομότερο δυνατόν χρόνο. Είναι γνωστό ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της η παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια για τα Συνοδά Έργα του Νέου Νοσοκομείου, την οδική πρόσβαση και τα δίκτυα απορροής ομβρίων υδάτων και λυμάτων".

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Μετά τις συναντήσεις που έγιναν στο Υπουργείο Υγείας, ο Δήμος Χαλκιδέων ανέλαβε και συνέταξε τις σχετικές μελέτες των έργων αυτών και τον Οκτώβριο του 2017 υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη η ένταξη τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Στερεά Ελλάδα 2014 - 2020” από το οποίο και χρηματοδοτήθηκε η επιλέξιμη δαπάνη του,1.921.085 ευρώ, για δε το ποσόν του Φ.Π.Α., ύψους 252.000 ευρώ επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλκιδέων.
Ακολούθησε η έγκριση των τευχών δημοπράτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και πριν 10 ημέρες ο Δήμος Χαλκιδέων έλαβε το πράσινο φως για να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου, όπως και έγινε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ