ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Ιατρικός Σύλλογος: Παραπέμπουν ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς

Ιατρικός Σύλλογος: Παραπέμπουν ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Υπουργείου Υγείας από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας που υποστηρίζει ότι ενω δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί, καλούνται οι ασθενείς να πάνε σε ανύπαρκτους γιατρούς ή σε κέντρα Υγείας.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
"Ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την αιφνιδιαστική και παραπλανητική απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς!
Αιφνιδιαστικά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση αναρτήθηκε κείμενο στα έντυπα συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με το οποίο προτρέπονται οι ασθενείς να εγγραφούν σε οικογενειακό ιατρό αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί προϋπόθεση για να εξυπηρετηθούν.
Ωστόσο ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις προκηρύξεις του ΥΥΚΑ και του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη σύμβασή τους.
Η δε απόφαση του υπουργείου Υγείας να «βαφτίσει» οικογενειακούς γιατρούς τους γιατρούς που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κλπ αποτελεί μία ακόμα κίνηση αυθαιρεσίας και προχειρότητας."