ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ06042020

Τετ, 03 Ιουν 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Πολίτες έτοιμοι να προσφέρουν εθελοντικά

Πολίτες έτοιμοι να προσφέρουν εθελοντικά

Το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει 12ωρη εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες.

Το εθελοντικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 και τη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και θα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική στις ακόλουθες ενότητες:
Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών
 Υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (Διαταραχές συνείδησης, απώλεια αισθήσεων, θέση ανάνηψης, καρδιοαναπνευστική ανακοπή, και αντιμετώπιση της απόφραξης ανώτερου αεραγωγού από ξένο σώμα).
    Αιμορραγίες και τραύματα (επίσταξη, δείγματα ζώων και εντόμων, μεγάλες αιμορραγίες και τραυματικοί ακρωτηριασμοί,εγκαύματα, μυοσκελετικές κακώσεις,αφαίρεση κράνους).
Επείγοντα περιστατικά (Κοιλιακό άλγος, υποθερμία και κρυοπαγήματα, δηλητηριάσεις).
Ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι να επιτρέψει σε πολίτες να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια, σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα Γραφεία του Σώματος (Πολιτικών 42 και Προμαχώνος, Χαλκίδα).
Ώρες εκπαίδευσης: 09:00 - 15:00.
Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση του οι εκπαιδευθέντες αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με ισχύ για 5 χρόνια.