ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ08152020

Σαβ, 15 Αυγ 2020 3pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΟΣ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΑ

ΠΡΟΣ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΑ

Ιστιαία και Αιδηψός κερδίζουν πολύτιμο χρόνο μεταφέροντας
επείγοντα περιστατικά με πλοίο στην... Φθιώτιδα

Η έλλειψη ενός σύγχρονου οδικού δικτύου στην Εύβοια για γρήγορη μετακίνηση ασθενοφόρων, κοστίζει ζωές. Όπως αποκαλύφθηκε σε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και της δημάρχου Λίνας Ευσταθίου, η μεταφορά επειγόντων περιστατικών προς το Νοσοκομείο Χαλκίδας φτάνει τις δυο (κρίσιμες...) ώρες. 

Αποτέλεσμα να χάνονται άνθρωποι.

Με δεδομένο ότι η Εύβοια δεν κατασκευάζει (ούτε καν σχεδιάζει) δρόμους, δόθηκαν άλλες λύσεις. Ο σχεδιασμός ήταν η σημαντική αναβάθμιση της επιχειρησιακής παρουσίας του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή με την ενεργοποίηση επιπλέον ασθενοφόρων και πληρωμάτων, την ευεργετική παρουσία των μηχανών ταχείας ανταπόκρισης κατά τη θερινή περίοδο. Μάλιστα εξ αιτίας των μηχανών καταγράφηκε εντυπωσιακή μείωση πνιγμών λόγω της άμεσης επέμβασης).
Λόγω του νέου σχεδιασμού είχαμε και μείωση κατά 50% του χρόνου διακομιδής περιστατικών από το Κέντρο Υγείας σε Νοσοκομείο, με προσανατολισμό των περιστατικών, πλέον, προς το Νοσοκομείο Λαμίας.
Ο χρόνος διακομιδής από δύο ώρες που απαιτούσε η μεταφορά περιστατικού στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με αυτήν την αλλαγή και τη χρήση της ακτοπλοϊκής ζεύξης έχει μειωθεί σε περίπου μία ώρα. Παράλληλα έχει μειωθεί εντυπωσιακά και ο χρόνος απουσίας των ασθενοφόρων από το Κέντρο Υγείας κατά τις διακομιδές, καθώς, μεταφέροντας τα περιστατικά μέσω του ferry boat  μέχρι την απέναντι ακτή της Στερεάς (από εκεί τα παραλαμβάνει το ΕΚΑΒ Φθιώτιδας), τα ασθενοφόρα έχουν δυνατότητα επιστροφής στο Κέντρο Υγείας σε λιγότερο από 1,5 ώρα, χρόνος σημαντικά μικρότερος από τις κατ' ελάχιστο 4 ώρες που απαιτούνταν για διακομιδή περιστατικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και επιστροφή του ασθενοφόρου στην Ιστιαία.

ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας μεταξύ της Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου και του Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκου Κόκκου με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η δέσμευση του Υπουργείου για έναρξη λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς ήδη έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκήρυξη τριών θέσεων μονίμων γιατρών για το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας ειδικοτήτων καρδιολόγου, χειρουργού και νεφρολόγου, και συζητήθηκαν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο και το Υπουργείου Υγείας τόσο σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής όσο και κινήτρων στελέχωσης Περιφερειακών Ιατρείων της Βόρειας Εύβοιας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν  στην εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για στήριξη της δημόσιας περίθαλψης στην περιοχή, καθώς είναι η μόνη πειστική απάντηση στις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ