ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06072020

Παρ, 05 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

ΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

Δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ούτε για το είδος ούτε για τον χρόνο της κρατικής μέριμνας - Και διαμαρτυρίες μαθητών

Ένα μήνα από το καταστροφικό πέρασμα του «Ζορμπά» και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προξένησε δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση για το πως και πότε θα αποζημιωθούν οι πληγέντες.
Υπάρχουν μόνον δηλώσεις του κ. Β. Αποστόλου (ανέφερε μεταφορά φορολογικών υποχρέωσεων μέχρι τον Απρίλιο) αλλά όχι με δεσμεύσεις και επισημότητα, όπως έγινε σε άλλες περιπτώσεις (π.χ Μάνδρα, Μάτι).
Το θέμα παίρνει διαστάσεις αφού και κόμματα όπως το ΚΚΕ καταγγέλλουν καθημερινά ότι α) Δεν υπάρχουν εξαγγελίες και β) Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα δικαιούντια αποζημιώσεων. Μάλιστα το ΚΚΕ έκανε ερώτηση στη Βουλή, ενώ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχει συστηματικά απευθυνθεί για το θέμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ενδιαφέρουσες είναι και οι δηλώσεις Συμεών Κεδίκιγλου ο οποίος επισκέφθηκε το Μαντούδι και θα πει: "...Η επαφή μου με τους απογοητευμένους κατοίκους έδειξε ότι όχι μόνο κανείς δεν έχει αποζημιωθεί, αλλά το χειρότερο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε και πώς αυτό θα γίνει.
Ο κ. Κεδίκογλου υπενθύμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε εκδώσει ψήφισμα για ενίσχυση 5000 ευρώ ανά πληγείσα κατοικία, 6000 αν η οικογένεια ήταν πολύτεκνη και 8000 αν αφορούσε επιχείρηση. Επίσης για την αποζημίωση γεωργών και κτηνοτρόφων, για την απώλεια χωίκού κεφαλαίου".
 Ο κ. Κεδίκογλου επισημάινει ότι "τώρα που τα ΜME αποτραβήχτηκαν από την περιχή του Μαντουδίου όπως και τα νερά, καλό είναι να μάθουμε τις προθέσεις των ιθυνόντων, για΄τι οι ανάγκες των κατοίκων παραμένουν". 

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Στο μεταξύ, μαθητές του ΕΠΑΛ και του Ενιαίου Λυκείου Μαντουδίου, με κινητοποιήσεις διεκδικούν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα σχολεία. Στο πλευρό τους είναι και η Επιτροπή Πλημμυροπαθών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, που περιγράφει την κατάσταση ως εξής:
"... Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, ένα μήνα μετά τις καταστροφές, να μην έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση και το Δήμο όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύμανση του σχολείου, την αντικατάσταση των κατεστραμμένων υλικών (μηχανολογικός εξοπλισμός, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κλπ.), την εξασφάλιση όλων των βιβλίων, την αντικατάσταση τμήματος της περίφραξης που καταστράφηκε από την πλημμύρα, την εξασφάλιση το σχολείο να έχει θέρμανση μπροστά στο χειμώνα
Η αναβολή των μαθημάτων για ένα μήνα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διδασκαλία της ύλης των μαθημάτων και γι’ αυτό το λόγο με ευθύνη της κυβέρνησης και του δήμου απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών, η άμεση έναρξη των μαθημάτων και η πρόβλεψη ειδικών μέτρων για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ