ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ06012020

Δευ, 01 Ιουν 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης εν λειτουργία

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης εν λειτουργία

Ξεκίνησε και επίσημα την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου τη λειτουργία του, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Χαλκιδέων.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λειτουργεί υπό την εποπτεία και αρμοδιότητα του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας, στις εγκαταστάσεις του, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης συνεχάρη τη διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Οργανισμού για τις προσπάθειές τους, προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο, για το οποίο θα γίνουν επιπλέον προσπάθειες προκειμένου να φιλοξενήσει περισσότερα παιδιά.
Χαρακτηριστικά είπε ότι τοποθετήθηκε ειδική ράμπα για τα ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, έγινε διαχωρισμός του Ειδικού Νηπιαγωγείου, προς όφελος των παιδιών και ενοποιήθηκαν τα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέλος, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης, προκειμένου να ανεγερθεί διδακτήριο για παιδιά με ειδικές ικανότητες σε έκταση 29 στρεμμάτων στην περιοχή “Δύο Δέντρα” της Χαλκίδας. Αναμένεται επίσης η ένταξη και προμήθεια τεσσάρων (4) ραμπών για τη διευκόλυνση και πρόσβαση στη θάλασσα, ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Σημειώνεται ότι το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων στελεχώνεται από κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή, κοινωνιολόγο και αναμένεται έγκριση για κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή, κοινωνικό φροντιστή και βοηθητικό προσωπικό.
Στόχος της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων εκ μέρους τους, η κοινωνικοποίηση, η καλλιέργεια συνεργατικού πνεύματος, η στήριξη των οικογενειών τους κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ