ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ05312020

Παρ, 29 Μαϊ 2020 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Πάνε για λουκέτο τα Διαγνωστικά Κέντρα

Πάνε για λουκέτο τα Διαγνωστικά Κέντρα

Τα διαγνωστικά Κέντρα Χαλκίδας και Εύβοιας ετοιμάζονται για λουκέτο διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρόκειται για τη συνέχεια των επιτυχημένων κινητοποιήσεων που έγιναν το τριήμερο 23-25 Μαΐου –με συμμετοχή των μονάδων που ξεπερνούσε το 90%–, μια κίνηση διαμαρτυρίας για τις πολύ υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις των διαγνωστικών κέντρων, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ (claw back και rebate). 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των γιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων, οι ζημίες που καταγράφονται σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής κυμαίνονται από 20% έως 70% και ξεπερνούν το 45% μεσοσταθμικά.
Στο αρμόδιο Υπουργείο πασχίζουν για αναζήτηση λύσης και αναστολή της απεργίας των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων εν μέσω προεκλογικής περιόδου. 
Ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών εργαστηρίων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, στην οποία αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή όλων των μερών, με σκοπό την άμεση διερεύνηση ενός «δικαιότερου τρόπου κατανομής του claw back» (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής της υπέρβασης της δαπάνης από τους παρόχους υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ), που θα έχει εφαρμογή από το δεύτερο εξάμηνο του 2018.