ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ09242020

Τετ, 23 Σεπ 2020 6pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Δωρεάν φροντίδα κατ' οίκον για Άνοια και τη Νόσο Alzheimer στην Εύβοια

Δωρεάν φροντίδα κατ' οίκον για Άνοια και τη Νόσο Alzheimer στην Εύβοια

Για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2019 έως Οκτώβριο 2020 το νέο πρόγραμμα «Φροντίδα κατ’ οίκον για την Άνοια 56 PLUS», θα εξυπηρετήσει 40 νέες οικογένειες ατόμων με άνοια στην Εύβοια εντελώς δωρεάν.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίδα κατ’ οίκον για την Άνοια 56 PLUS», παρέχονται υπηρεσίες εξάμηνης διάρκειας σε οικογένειες ατόμων με άνοια.

Περιλαμβάνει ψυχοεκπαίδευση σε συνδυασμό με την εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων σωματικής και νοητικής ενδυνάμωσης.
Οι ειδικότητες των συνεργατών που πραγματοποιούν τις επισκέψεις κατ’ οίκον είναι: Διαχειρίστρια Περιπτώσεων-Ψυχοθεραπεύτρια, Κοινωνική λειτουργός, Ψυχολόγος, Νοσηλεύτρια και Φυσιοθεραπεύτρια.
Παράλληλα, θα λειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός για υπηρεσίες αξιολόγησης και πρόληψης, προγράμματα νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης, συμβουλευτική κινητοποίηση για την πρώιμη ανίχνευση διαταραχών μνήμης και παραπομπές σε γιατρούς, ψυχοεκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών ατόμων με άνοια.
Από το 2009, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με άνοια και των οικογενειών τους, υλοποιώντας ένα συνεχές δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της άνοιας και της νόσου Alzheimer στην κοινότητα.
Η δυνατότητα για παροχή υπηρεσιών δωρεάν ολοκληρωμένης φροντίδας κατ’ οίκον, εξασφαλίζεται στον οργανισμό με την αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.
Συγκεκριμένα, υλοποιώντας το πρόγραμμα «Φροντίδα κατ΄ οίκον σε οικογένειες πασχόντων από άνοια», για το διάστημα από τον Απρίλιο 2018 έως το Μάιο 2019, με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, παρείχαμε εντελώς δωρεάν ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη υποστήριξη σε 56 οικογένειες που ζουν στην Χαλκίδα και σε 16 χωριά της Εύβοιας σε απόσταση έως και 81 χιλιόμετρα μακριά από την Χαλκίδα. Η παρέμβαση αυτοαξιολογήθηκε θετικά όσον αφορά τη μείωση της επιβάρυνσης των φροντιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ