ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ07042020

Παρ, 03 Ιουλ 2020 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ;

ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ;

Μια καταγγελία χωρίς να έχει υπάρξει κάτι επίσημο για τις μονάδες Κύμης και Καρύστου

Το 2014 τα δύο περιφερειακά νοσοκομεία στην Εύβοια, της Κύμης και της Καρύστου, είχε αποφασιστεί να κλείσουν και να μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας (μονάδες ΠΦΥ). 
Τότε  πολιτευτές της ΝΔ επικαλούνταν τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό για να δικαιολογήσουν την υποβάθμιση αυτή.

Αυτή η απόφαση ακυρώθηκε τότε λόγω της πολιτικής αλλαγής του 2015. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ "τα δύο αυτά νοσοκομεία αποτελούν πλέον πρότυπα περιφερειακών Νοσοκομείων, με επαρκέστατη στελέχωση, υλικοτεχνική αναβάθμιση και εξαιρετικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης".
Έρχεται τώρα ο  τέως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Σταμάτης Βαρδαρός για να υποστηρίξει πως υπάρχει και πάλι σχέδιο του Υπουργείου Υγείας ώστε τα δυο νοσοκομεία στην καλύτερη περίπτωση "να λειτουργήσουν ως δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας".
Όπως υποστηρίζει ο κ. Βαρδαρός, ο οποίος έχει προφανώς ενημέρωση λόγω της προγενέστερης ιδιότητας του, "το πλεονάζον για τα δεδομένα ενός Κέντρου Υγείας ιατρικό προσωπικό που αυξήθηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς (πιθανότερο της Χαλκίδας) και σταματά κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των δυο νοσοκομείων".
Παράλληλα εκτιμά ότι "οι όποιες αλλαγές θα επηρεάσουν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Εύβοια".
Ο κ. Βαρδαρός μνημονεύει και σχετικό δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) που αναφέρει ότι «με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, της αποδοτικότητας και την εξοικονόμηση πόρων, προτείνεται μεταξύ άλλων… αναδιάταξη μονάδων υγείας, συνένωση τμημάτων, συγχώνευση μικρών νοσοκομείων που γειτνιάζουν και μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)».
Αν και δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση ή υπόνοια για τη διπλή αυτή υποβάθμιση των δυο Νοσοκομείων, ο κ. Βαρδαρός μιλά για επερχόμενο λουκέτο στα Νοσοκομεία της Καρύστου και της Κύμης και προτρέπει την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς και το σύνολο της κοινωνίας να προετοιμαστούν απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Οι βουλευτές του Νομού, κυρίως οι κυβερνητικοί, οφείλουν να ξεκαθαρίσουν σε ποια πλευρά του ποταμού σκοπεύουν να βρεθούν, παίρνοντας δημόσια θέση", αναφέρει.