ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ10252020

Παρ, 23 Οκτ 2020 9am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Με πορτοκαλί φως το Μέγαρο Κότσικα

Με πορτοκαλί φως το Μέγαρο Κότσικα

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999.

Η άσκηση της έμφυλης βίας αποτελεί μία από τις συνηθέστερες μορφές παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, παραμένουν θλιβερή πραγματικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ο Δήμος Χαλκιδέων θα φωταγωγήσει με πορτοκαλί χρώμα το Μέγαρο Κότσικα, όπως συμβαίνει σε μνημεία και σημαντικά κτίρια πολλών χωρών.
 Επιπλέον, υπενθυμίζεται η λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο στεγάζεται στο Βασιλικό, στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων κι έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών σε γυναίκες που υφίστανται κάθε μορφή βίας.