ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Συνεχής υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Συνεχής υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Τι αναφέρει επίσημη έγγραφη διαμαρτυρία του δημάρχου προς τον Β. Κικίλια

Σοβαρά προβλήματα καταγγέλει ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Μπουραντάς, για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. 
Σε μία προσπάθεια να αλλάξει η κατάσταση και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου να συνεχίσει να λειτουργεί, ο δήμαρχος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία περιγράφει λεπτομερώς την κατάσταση.

Η επιστολή αναφέρει: "Για αρκετά χρόνια το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου υποβαθμίζεται συνεχώς γεγονός το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Δημοτικό Συμβούλιο όπως και τους φορείς του τόπου.
Η διακομιδή των περιστατικών με ασθενοφόρα είναι ιδιαίτερα προβληματική, λόγω έλλειψης προσωπικού, με ακάλυπτες βάρδιες, η με κάλυψη ενός ατόμου γεγονός ανεπίτρεπτο, σύμφωνα με τον κανονισμό.
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, καλύπτει τις τρεις (3) από τις πέντε(5) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (20.000 μόνιμους κάτοικους) και τον πρώην Δήμο Αμαρυνθίων, όπως και τμήμα του Δήμου Καρύστου, δηλαδή συνολικά 30.000 μόνιμους κατοίκους. Είναι λογικό ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυτός διπλασιάζεται.
Πρωτεύουσα του Δήμου είναι το Αλιβέρι το οποίο εκτός από τουριστική περιοχή είναι και βιομηχανική και αποτελεί το δεύτερο Βιομηχανικό κέντρο μετά την Χαλκίδα, με μεγάλες βιομηχανίες, όπως ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ, η Τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ Ηρακλής και σημαντικές Βιοτεχνίες με μεγάλο αριθμό προσωπικού, όπως η Βιοτεχνία “Νικόλαος ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ”, η οποία απασχολεί περισσότερα από 100 εργαζόμενους, η ΒΙΔΟΜΕΤ και άλλες μικρότερες βιοτεχνίες.
Είναι επομένως αδιανόητο, να γίνεται συζήτηση για να τεθεί σε παύση ο τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Πώς θα εξυπηρετηθούν επείγοντα θέματα, όταν ο χρόνος αποτελεί θέμα ζωής ή θανάτου;
Θα περιμένουμε να έρθει ασθενοφόρο από την Χαλκίδα όταν χρειάζονται 45 λεπτά της ώρας και άλλα 45 λεπτά για τη μεταφορά στην Χαλκίδα;
Και αν προκύψει βιομηχανικό ή άλλο ατύχημα με άμεση ανάγκη μεταφοράς στα Νοσοκομεία και χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω των αποστάσεων, ποιος θα έχει την ευθύνη;
Το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπως βεβαιώνουν οι γνωρίζοντες, είναι ένα από τα δύο Κέντρα Υγείας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με μεγάλη δραστηριότητα.
Επομένως ενέργειες για παύση λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Αλιβερίου, δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στο Κ.Υ. Αλιβερίου.
Το Κ.Υ. Αλιβερίου χρειάζεται στήριξη με επιστημονικό και άλλο προσωπικό και φυσικά μόνιμη παρουσία του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας. Το θέμα είναι επείγον και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ