ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ11262020

Τρι, 24 Νοε 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

Κώδωνας κινδύνου από τον βουλευτή κ. Γ. Μαρίνο για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ανησυχητικά υποστελεχωμένο είναι το Νοσοκομείο Χαλκίδας, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ,  Γ. Μαρίνος. 
Όπως αναφέρει, οι θέσεις σε ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό,  οι οποίες είναι απαραίτητες  για να λειτουργήσει το ΓΝΧ  με ασφάλεια για εργαζόμενους και ασθενείς, είναι πολύ περισσότερες από αυτές που δηλώνει ότι καλύπτει το υπουργείο.

Συγκεκριμένα οι κενές οργανικές θέσεις είναι 290, δηλαδή, 149 νοσηλευτικό, 67 ιατρικό, 78 διοικητικό προσωπικό. Συνεπώς κατά τον βουλευτή, η προκήρυξη 7 θέσεων μόνιμου προσωπικού, η πρόσληψη 6 ειδικευόμενων και οι 28 επικουρικοί ιατροί που ήδη υπάρχουν "είναι σταγόνα στον ωκεανό".
Όπως αναφέρει ο κ. Μαρίνος, "όλα τα τμήματα του ΓΝΧ δουλεύουν στο «κόκκινο» και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων με υπέρβαση αριθμού εφημεριών, νυχτερινών βαρδιών οφειλομένων ρεπό με ότι αυτό συνεπάγεται για την σωματική και ψυχική υγεία του προσωπικού αλλά και την ποιότητα παροχών υγείας προς τους ασθενείς".
Όπως εξηγεί, το αναισθησιολογικό τμήμα από το νέο έτος δε θα μπορεί καν να καλύψει τις εφημεριακές του ανάγκες. Θα υπάρχουν δηλαδή μέρες που σε όλο το ΓΝΧ δε θα υπάρχει αναισθησιολόγος για να κάνει μια επείγουσα διασωλήνωση στα ΤΕΠ ή ένα επείγον χειρουργείο.
Όσο αφορά τη στελέχωση των ΤΕΠ είναι απαράδεκτο να γίνεται από γενικούς  ιατρούς που καμία εξειδίκευση δεν έχουν για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του τμήματος των επειγόντων περιστατικών. Το ΤΕΠ πρέπει να είναι αυτόνομο ανεξάρτητο τμήμα με μόνιμο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με οχτάωρη βάρδια ώστε να καλύπτονται ολοκληρωτικά και με ασφάλεια οι ανάγκες του.
Επίσης, οι ιατροί που εργάζονται σε μόνιμη βάση στο ΚΥ είναι 4 και όχι 28.Οι υπόλοιποι ανήκουν στο ΚΥ γιατί κάνουν εκεί εφημερίες αλλά καλύπτουν τα περιφερειακά ιατρεία της περιοχής.
Και ο κ. Μαρίνος καταλήγει: Είναι απαράδεκτο,τη σημερινή εποχή που η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν σημειώσει αλματώδη πρόοδο και υπάρχει έμπειρο υγειονομικό προσωπικό, να κινδυνεύουν ζωές".