ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τρι10202020

Τρι, 20 Οκτ 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Σημαντικές κοινωνικές δράσεις σε Εύβοια και Στερεά Ελλάδα

Σημαντικές κοινωνικές δράσεις σε Εύβοια και Στερεά Ελλάδα

Απαρίθμηση προγραμμάτων από τον Φάνη Σπανό στην αρμόδια Υφυπουργό

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, στην Στερεά Ελλάδα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κοινοβουλευτικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς της Π.Ε. Φθιώτιδας, παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Δόμνας Μιχαηλίδου
Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός εξέθεσε στην κ. Μιχαηλίδου τις δράσεις κοινωνικής μέριμνας που υλοποιούνται στην Στερεά Ελλάδα πάνω στους εξής κύριους άξονες:
◗ Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους «ΤΕΒΑ», που υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων- βασικών υλικών αγαθών,ενώ συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των 21.000 ωφελουμένων στο σύνολο των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
◗  Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής «Διατροφή», με αντικείμενο τη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές δημόσιων σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης.
◗ Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis», με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παράλληλη οικονομική υποστήριξη από άλλα ιδρύματα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συνολικά αφορά 42 σχολεία σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες και 3.000 μαθητές ωφελούμενους.  
◗ Δομή υποστήριξης δράσεων κοινωνικής παρέμβασης «ΓΕΦΥΡΑ» προς ευάλωτες, ευπαθείς και ειδικές ομάδες πληθυσμού.
Ενδεικτικά υλοποιούνται:
  • Δράση «Αρχή..ζω!» - Παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τα παιδιά της Α τάξης Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας.
  • Δράση «ΦροντίΖΩ»-  Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών (voucher) για την αγορά ειδών βρεφικής φροντίδας νεογέννητου.
  • Δράση «σπουδάΖΩ»-Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές-σπουδαστές, με κουπόνι αγορών (voucher) για την προμήθεια ειδών σίτισης».

Περαιτέρω, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έθεσε το θέμα της τεκνοθεσίας και την ανάγκη συρρίκνωσης των πολυδαίδαλων διαδικασιών, ζήτημα στο οποίο η Υφυπουργός έχοντας ήδη γνώση, ανταποκρίθηκε θετικά.

Με το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: «Το κοινωνικό αποτύπωμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διαμορφώνεται μέσα από δράσεις, που δίνουν έμφαση στην καταπολέμηση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη. Συνεχίζουμε τις συνέργειές μας με τις Ιερές Μητροπόλεις, τους  Δήμους και ΝΠΙΔ, με σκοπό τη δημιουργία ευέλικτων και λειτουργικών σχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Σε αυτό το πλαίσιο, απαραίτητη είναι η συνεργασία με την κυβέρνηση και γι` αυτό ευχαριστώ θερμά την κ. Υφυπουργό για την παραγωγική μας συνάντηση .»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ