ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09262020

Παρ, 25 Σεπ 2020 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΖΑΦΕΡΟΥ

ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΖΑΦΕΡΟΥ

Άκρως θετική και δημιουργική κρίνεται η διαδρομή - προσφορά του κ. Π. Τζαφέρου στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου στα τρεισήμισι χρόνια της διοίκησής του παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, έγιναν σπουδαία βήματα προς τα εμπρός.

Ως γνωστό ο κ. Τζαφέρος έδωσε προσωπικό αγώνα και για τη μετεγκατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο, με τις απαραίτητες προσλήψεις για τη σωστή λειτουργία του για να μη  ζήσουμε όπως ο ίδιος σημειώνει -  ότι έχει συμβεί στο Νοσοκομείο Θήβας,  που δεν έχει γιατρούς. Προτρέπει δε για άμεσες προσλήψεις (κυρίως Αναισθησιολόγους, Παθολόγους, για τα Επείγοντα Περιστατικά – εφημερίες), για τη βελτίωση της λειτουργίας του υφιστάμενου Νοσοκομείου.
Ο απολογισμός  του Π. Τζαφέρου, η αποχώρηση του οποίου αποτελεί λυπηρό γεγονός για τον τόπο μας, είναι εξαιρετικός και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
 Ένταξη στα Μεγάλα Έργα Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Νέου Νοσοκομείου συνολικού προϋπολογισμού 70.000.000€.
 Πυρασφάλεια: Για πρώτη φορά από λειτουργίας του Νοσοκομείου, υπάρχει εγκεκριμένη Πυρασφάλεια και καθημερινό πρόγραμμα ετοιμότητας ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήσαν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ασθενείς, συνοδοί και όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου.
 Λειτουργία Παθολογικής - Ογκολογικής Μονάδας: Από τον Αύγουστο 2017 για πρώτη φορά λειτουργεί στο Νοσοκομείο μας Ογκολογική Μονάδα με την πρόσληψη Ογκολόγου Γιατρού. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 850 κύκλοι χημειοθεραπειών, χωρίς πλέον οι καρκινοπαθείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους συνοδούς τους σε ταλαιπωρία και κόστος.
 Κληροδότημα Μπαφέρου: Το 2018 έκλεισε η σοβαρή αυτή εκκρεμότητα που υπήρχε από το 1958 ήτοι 60 χρόνια και αποτελούσε τη διαθήκη - επιθυμία του αείμνηστου και ευεργέτη Βασιλείου Μπαφέρου, βάσει της οποίας ένα ποσό που ανέρχεται σήμερα στις 740.000€ και το κατάστημα του στο κέντρο της πόλης μας σημαντικής αξίας, να δοθούν στο Νοσοκομείο για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας.  
 ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.: Για πρώτη φορά από λειτουργίας του προσλήφθηκαν Φυσίατρος και Εργοθεραπεύτρια, προσφέροντας μαζί με όλο το προσωπικό σε περισσότερα από 100 άτομα υπηρεσίες ιατρικής αποκατάστασης, αποτελώντας πλέον ένα από τα πλέον οργανωμένα ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. στην Ελλάδα.
  Αιμοδοσία: Το Νοσοκομείο μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα Τμήματα Αιμοδοσίας πραγματοποιώντας 8-10 μηνιαίες εξορμήσεις και πέραν του Νομού μας.
m Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής Διατροφής: Για πρώτη φορά αξιοποιώντας τις γνώσεις και εμπειρία της Διατροφολόγου, συστήθηκε το εν λόγω Γραφείο, προσφέροντας βοήθεια ιδιαίτερα στα παχύσαρκα άτομα.
 Οικονομικά: Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες υπήρξαν μεγάλες εκπτώσεις. Η οικονομική ωφέλεια ξεπερνά τα 2.000.000€.
 Προσλήψεις: Έγινα αρκετές προσλήψεις Γιατρών απαραίτητων ειδικοτήτων (αλλά και απαιτούνται ακόμη περισσότερες).