ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ03292020

Παρ, 27 Μαρ 2020 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 11 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΗN ΧΑΛΚΙΔΑ ΛΟΓΩ ΙΩΣΕΩΝ

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 11 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΗN ΧΑΛΚΙΔΑ ΛΟΓΩ ΙΩΣΕΩΝ

Απόφαση Έλενας Βάκα για προληπτικούς λόγους - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Η εποχική γρίπη και οι ιώσεις, έχουν προσβάλλει αρκετούς μαθητές στην Χαλκίδα με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η λήψη μέτρων ώστε να προφυλαχθούν τα παιδιά από την έξαρση της γρίππης.
Ο Δήμος Χαλκιδέων διαπίστωσε ότι πολλά παιδιά απουσιάζουν από τα μαθήματα, ενώ κάποια άλλα που δεν έχουν αναρρώσει πλήρως "κολλάνε" ασθένειες τους συμμαθητές τους, με αποτέλεσμα να παρατείνεται το πρόβλημα.
Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας 11 Νηπιαγωγείων του Δήμου, για προληπτικούς λόγους, για δύο  ημέρες.
Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 18  Φεβρουαρίου, εξαιτίας μεγάλου αριθμού μαθητών που απουσιάζουν λόγω ασθενείας, οι παρακάτω σχολικές μονάδες:
16ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
28ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
Νηπιαγωγείο Βατώντα
17ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
29ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
4ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
20ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς: Εάν το παιδί εμφανίσει συμπτώματα όπως -αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρετού, βήχα, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις, καταρροή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, ρίγη, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμετοί- πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για προληπτικούς λόγους και άμεση επικοινωνία με το γιατρό του. Μετά από οποιαδήποτε ίωση το παιδί θα πρέπει να παραμείνει απύρετο στο σπίτι για τουλάχιστον 3 ημέρες» τονίζεται στην ενημέρωση που δόθηκε από τις διοικήσεις σχολείων της Κηφισιάς.
Σύμφωνα επίσης με τον ΕΟΔΥ τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:
Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (πχ κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση.
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.