ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Πάνω από 400 μωρά περιμένουν γυναίκες στη Δομή της Ριτσώνας

Πάνω από 400 μωρά περιμένουν γυναίκες στη Δομή της Ριτσώνας

Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας κάθε εβδομάδα υπάρχουν 5 περίπου τοκετοί γυναικών που φιλοξενούνται στη Δομή της Ριτσώνας.

Αυτή τη στιγμή στη Δομή υπάρχουν περίπου 400 επίτοκες, που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη των τριών τελευταίων μηνών.

"Πρέπει να παρθεί οπωσδήποτε δείγμα για κορονοϊό από τις επίτοκες αυτές, εντός της Δομής, και να υπάρχει στο χώρο της Δομής ιατρός-γυναικολόγος για να τους παρέχει τη συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις ιατρική φροντίδα».
Από είναι απόσπασμα από την επιστολή της δημάρχου Χαλκιδεών Ελενας Βάκα. Αυτό σημαίνει ότι, σε έναν πληθυσμό 2800 ανθρώπων, υπάρχουν 400 γυναίκες που βρίσκονται στους τρεις τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης τους. Δηλαδή σε 3 μήνες ο πληθυσμός στην Ριτσώνα θα αυξηθεί στους 3.200 ανθρώπους.
 Είναι άγνωστο πόσες είναι συνολικά οι έγκυες στον καταυλισμό, όπως επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με τον συνολικό αριθμό των γεννήσεων στον καταυλισμό ανά έτος.
Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώνεται δραματικά, αφού το 2019 υπήρξαν 33.006 θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να μειωθεί κατά 0,15%.