ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ01152021

Παρ, 15 Ιαν 2021 12pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Εκστρατεία ενημέρωσης από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Χαλκιδέων

Εκστρατεία ενημέρωσης από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Χαλκιδέων

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που εφαρμόζονται διεθνή πρωτόκολλα screening του πληθυσμού μέσα από ένα θεσμοθετημένο αυτοδιοικητικό πλαίσιο, στο οποίο τα στελέχη των ΚΕΠ υγείας έχουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών.
Όταν πλησιάζει ο καιρός για την προληπτική εξέταση, τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας ενημερώνουν τους πολίτες, μέσα από το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας, ποια προληπτική εξέταση συστήνεται να κάνουν. Τα 8 νοσήματα είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.
Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει εξασφαλίσει για όλους του Δημότες του τη δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών για την προφύλαξη τους από το νέο κορωνοϊό COVID-19.

INFO: Για να ενημέρωση σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας και για συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά για τον COVID-19 εγγραφή στο Λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας.
Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλ. 2221355117 και ώρες 10:00-15:00. Υπεύθυνη Προγράμματος Κατερίνα Μεγάλου, Αντιδήμαρχος Υγείας.