ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυρ06132021

Παρ, 11 Ιουν 2021 12am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΗΝ 17η ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΗΝ 17η ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μέχρι τέλος Ιουλίου θα λειτουργήσει πλήρως με νέο εξοπλισμό και 310 κλίνες

Η 17η Ιουλίου 2020 ορίστηκε ως η ημέρα έναρξης μεταφοράς της λειτουργίας των κλινικών στις νέες εγκαταστάσεις. 
Η μεταφορά θα διαρκέσει μια εβδομάδα, και προβλέπεται από ένα λεπτομερώς μελετημένο πλάνο. Στόχος ειναι πριν το τέλος του Ιουλίου οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Εύβοιας, να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, σε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο 310 κλινών.

Το συνολικό σχέδιο παρουσίασε συνοπτικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης σε τηλεδιάσκεψη παρουσία του υφυπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, κ. Γιώργος Στεργίου, οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ, κκ Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης και ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας & υπεύθυνος τομέα υγείας της ΔΕΕΠ Ευβοίας, κ. Δημήτριος Αναγνώστου.
Κατά τη συνάντηση έγινε αρχικά μια συνολική εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης ως προς την ετοιμότητα λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας, και συγκεκριμένα:
• Τονίστηκε πως το γεγονός ότι είμαστε πλέον λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου πιστώνεται στην αφοσίωση στο στόχο της νέας διοίκησης και του προσωπικού του Νοσοκομείου Χαλκίδας και, πρωτίστως, στην ευτυχή συγκυρία της ύπαρξης Περιφερειακής και Δημοτικής αρχής που αγκάλιασαν την υπόθεση και δρομολόγησαν, μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, όλες τις αναγκαίες διαδικασίες και χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωσή του, περιλαμβανομένων των συνοδών έργων, απόλυτα συντονισμένα και σε συνεργασία με τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και της 5ης ΥΠΕ.
• Συζητήθηκαν τα θέματα της έγκρισης του νέου Οργανισμού Λειτουργίας και της στελέχωσης του Νοσοκομείου με αναγκαίο πρόσθετο, ιατρικό προσωπικό:
• Το Νοσοκομείο έχει ήδη ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό 103 ατόμων και βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη 12 μονίμων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, απαιτείται όμως η ενίσχυσή του με πρόσθετο ιατρικό προσωπικό.
• Από την πλευρά του κ. Υφυπουργού υπήρξε σαφής δέσμευση για προκήρυξη άμεσα και νέων θέσεων μόνιμων ιατρών, κατά προτεραιότητα για το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με παράλληλη δρομολόγηση της έγκρισης του νέου Οργανισμού Λειτουργίας του, που μεταξύ άλλων συνεπάγεται και αυξημένη χρηματοδότηση λειτουργίας του.
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ευβοίας ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη αλλά και τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση των προϋποθέσεων που θα εξασφαλίσουν την άρτια λειτουργία της νέας Υγειονομικής Μονάδας της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ