ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ08022021

Παρ, 30 Ιουλ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ▶ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Ψαχνών

▶ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Ψαχνών

Ερώτηση για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.

"To Κ.Υ. Ψαχνών αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα ελλείψεων τα οποία διαιωνίζει και οξύνει η πολιτική της υποχρηματοδότησης της Υγείας που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των ΔημόσιωνΝοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, της υγείας του λαού.
Το ΚΥ Ψαχνών, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες 60.000 και πλέον κατοίκων σε 3 δήμους (Μεσσαπίων, Χαλκίδας, Ερέτριας) είναι τραγικά υποστελεχωμένο και σε αυτό υπηρετούν 4 ιατροί, όλοι γενικοί έναντι 9 που προέβλεπε το οργανόγραμμα, ενώ στα Περιφερειακά Ιατρεία υπηρετούν 13 από τους 28 γιατρούς που προβλέπονται στον οργανισμό. Πρόκειται για Κέντρο Υγείας που καλύπτει μία τόσο μεγάλη περιοχή, με ιδιαίτερα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο χωριών που αποκλείονται από το χιονιά, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, στερείται παιδίατρου, καρδιολόγου, ακόμα και ασθενοφόρου μιας και το μόνο που διέθετε μαζί με το πλήρωμά του έχει αποσπαστεί για να μπαλώσει τρύπες στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα, επείγοντα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, την εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού και ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών του λαού της περιοχής";