ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σαβ09252021

Παρ, 24 Σεπ 2021 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ COVID-19

ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ COVID-19

Γιατί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξετάζει το ενδεχόμενο το παλιό νοσοκομείο της Χαλκίδας να αξιοποιηθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η ταχύτατη επέκταση των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα υποχρέωνει το Υπουργείο υγείας να αναζητήσει κι άλλα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19. 
Αυτή τη στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε και το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά έχει δοθεί εντολή να οριστούν σε κάθε ΥΠΕ και άλλα νοσοκομεία ως «Νοσοκομεία- COVID».

Μια ιδανική περίπτωση είναι το Παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου μπορούν να τοποθετηθούν κλίνες COVID-19 και να τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και να δέχεται μόνο ασθενείς της πανδημίας. Συγκεκριμένα, όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος, είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς (του νέου Νοσοκομείου). Δηλαδή στο παλαιό Νοσοκομείο, θα νοσηλεύονται μόνο ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων).
Τα παραπάνω επείγουν διότι οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες αφού οι πολίτες που σήμερα κινούνται σε εξωτερικούς χώρους σύντομα θα μπουν σε κλειστούς, μιας και το καλοκαίρι τελειώνει.
Επίσης το άνοιγμα των Σχολείων θα επιβαρύνει την κατάσταση.
Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων συνεπάγεται αρνητικές εξελίξεις, τονίζουν οι ειδικοί.
Αν τα κρούσματα τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν μειωθούν, τότε θα αρχίσει και η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς οι εισαγωγές θα αυξηθούν και η κατάσταση δύσκολα θα μπορεί να ανατραπεί.
Υπενθυμίζουμε ότι η ιδιοκτησία του κτηρίου του παλιού Νοσοκομείου, είναι κοινή (Υπουργείο Υγείας και Δήμος Χαλκιδέων) και ως εκ τούτου είναι εύκολη η επαναδραστηριοποίηση του.
Επίσης, ότι το παλιό Νοσοσοκομείο, βρίσκεται σε στρατηγική θέση και μπορεί να εξυπηρετεί μεγάλη περιοχή της Στερέας Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ