ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ10272021

Τρι, 26 Οκτ 2021 1pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Κοινή προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα

Κοινή προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα

Σε δωρεά Ραβιόλου θα στεγαστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Στο πλαίσιο της εκ του σύνεγγυς ενημέρωσής του για τη λειτουργία και τις ανάγκες των Μονάδων Υγείας της Εύβοιας, ο Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε το Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου και ενημερώθηκε από τον διοικητή κ. Α. Μίχα, για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου, για τις κενές θέσεις ιατρών και προσωπικού που πρέπει να καλυφθούν, την ανάγκη ενίσχυσης του προϋπολογισμού, καθώς και για την απαιτούμενη αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού.
Όπως είναι φυσικό, στο επίκεντρο της διεξοδικής συζήτησης βρέθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η δημιουργία της οποίας αποτελεί πάγιο και, αναμφίβολα, δίκαιο αίτημα των κατοίκων όλης της Νότιας Εύβοιας.
 Ο βουλευτής χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα ως ζωτικής σημασίας, και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα της πολιτείας για να περιοριστεί η μέχρι σήμερα ταλαιπωρία των νεφροπαθών και να εξασφαλιστεί το δικαίωμά τους σε καλύτερης ποιότητας ζωή.
Στην συνέχεια, ο κ. Ζεμπίλης περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιατρούς και ασθενείς για την λειτουργία και τα προβλήματα των κλινικών, ενώ ξεναγήθηκε από τον κ. Μίχα και στον χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου συζητήθηκαν και οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.
Εξάλλου, για το καίριας σημασίας αυτό θέμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε νωρίτερα συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου με τον δήμαρχο, κ. Λ. Ραβιόλο και μέλη του ΔΣ.
Κατά τη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης, ο κ. Ζεμπίλης συγχάρηκε τον κ. Ραβιόλο, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου να προβεί σε δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας, μέσω προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να κατασκευαστεί η κτιριακή υποδομή, κατ’ επέκταση του υφιστάμενου στεγασμένου χώρου του Νοσοκομείου, που θα φιλοξενήσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Από τη μεριά του, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε ότι μετά και από αυτήν την εξέλιξη ξεπερνιέται ο σκόπελος της χρηματοδότησης, οπότε πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες, και να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του σημαντικού για όλη τη Νότια Εύβοια έργου.
Ωστόσο, συνέχισε ο κ. Ζεμπίλης, είτε το απαιτούμενο ποσό καλυφθεί από χορηγίες, είτε από ιδίους πόρους του Δήμου, η κτιριακή υποδομή, που ήταν και το βασικό ζητούμενο, θα έχει κατασκευαστεί από το υστέρημα του Καρυστινού Λαού.

Και αυτό είναι κάτι που δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, καθώς μία κατεξοχήν κρατική υποχρέωση αναλαμβάνεται από την τοπική κοινωνία. Επιπλέον, ο βουλευτής, αφού ενημερώθηκε για την προσπάθεια που καταβάλει ο δήμαρχος για την βελτίωση των υποδομών της Καρύστου, μέσω της ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και την αποκατάσταση τωνμνημείων με σκοπό την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, δήλωσε ότι, προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίσει να παρέχει την αμέριστη υποστήριξή του σε ότι του ζητηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ