ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευ01172022

Πεμ, 13 Ιαν 2022 11am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Κ.Υ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΚΥΡΟΥ

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Κ.Υ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΚΥΡΟΥ

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της 5ης ΥΠΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας στον νομό

Έτοιμο είναι πλέον το σχέδιο της 5ης ΥΠΕ για τη σύσταση και λειτουργία των Κέντρων όπου θα γίνεται ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό. 
Εμβολιασμοί θα γίνονται σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Αυτή τη στιγμή, η 5ΥΠΕ έχοντας κλειδώσει το χάρτη με τα Περιφερειακά Ιατρεία δικαιοδοσίας της προχωρά στη στελέχωση προσωπικού αλλά και εξοπλισμού. Επίσης προχωρά στην προμήθεια κατάλληλων ψυγείων, που θα φυλάσσονται τα εμβόλια για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο σχεδιασμός που έχει κάνει.

Το Κέντρο εμβολιασμού για το δήμο Χαλκιδέων θα είναι το Κέντρο Υγείας στην Αγία Βαρβάρα, το Περιφερειακό Ιατρείο στο Βαθύ Αυλίδος, οι ΤΟΜΥ Βασιλικού και Δροσιάς και το Κέντρο Υγείας Ψαχνών.
Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο ο εμβολιασμός των υγειονομικών.
ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Στο δήμο Κύμης Αλιβερίου, Κέντρο εμβολιασμού θα είναι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Αυλωναρίου, το Περιφερειακό Ιατρείο στα Θαρούνια και το Νοσοκομείο της Κύμης. Επίσης, Κέντρο εμβολιασμού θα είναι σε ότι αφορά το Νησί της Στερεάς την Σκύρο, το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο.
Στην Κάρυστο θα είναι το Νοσοκομείο της Καρύστου και πιθανολογείται για το Πολυδύναμο Ιατρείο των Στύρων.
Σε ότι αφορά την Κεντρική και Β. Εύβοια Κέντρα εμβολιασμού θα είναι τα Περιφερειακά Ιατρεία Μαντουδίου και Λίμνης και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.
Στο δήμο Μεσσαπίων –Διρφύων, το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, κέντρα εμβολιασμού θα είναι το Κέντρο Υγείας Ψαχνών, το Περιφερειακό Ιατρείο Μετοχίου και το Περιφερειακό Ιατρείο Καθενών.
Στο δήμο Ερέτριας ως Κέντρα εμβολιασμού covid 19 θα λειτουργήσουν τα Περιφερειακά Ιατρεία Ερέτριας και Αμαρύνθου.
ΔΩΔΕΚΑΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Οι πιθανές ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και οι εμβολιασμοί θα γίνονται με ραντεβού.
Αρχικά, ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό θα αφορά τους υγειονομικούς, όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας, ευπαθείς ομάδες και ανθρώπους ηλικίας περίπου πάνω από 70 ετών.