ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρ08192022

Τρι, 09 Αυγ 2022 8pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Ραντεβού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μόνο με rapid test;

Ραντεβού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μόνο με rapid test;

Παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Αναφέρει ότι  πλέον στα  προγραμματισμένα ραντεβού πρέπει να έχει προηγηθει rapid test.

 Αναφέρει σχετικά:
"Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει την ανάγκη να αποφευχθεί η μετατροπή του ΕΣΥ σε ένα σύστημα υγείας προσανατολισμένο αποκλειστικά στην φροντίδα του Covid19, καθώς με αυτόν τον τρόπο μένουν ακάλυπτες οι υπόλοιπες ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Έχουμε τονίσει επίσης την ανάγκη συνταγογράφησης και αποζημίωσης των τεστ που διενεργούνται στη χώρα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/3 των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά αφορούν τεστ σε διαγνωστικά εργαστήρια του ιδιωτικού τομέα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό επιβαρύνουν τις τσέπες των πολιτών.
Το Νοσοκομείο Χαλκίδας, με κεντρική πολιτική απόφαση (Υπουργείου Υγείας και 5ης ΥΠΕ), έχει συρρικνώσει ένα σημαντικό κομμάτι της τακτικής του λειτουργίας αναφορικά με χειρουργεία, νοσηλείες, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να διαχειριστεί μεγαλύτερο όγκο Covid περιστατικών. Είναι απαράδεκτο όμως ακόμη και η σαφώς μειωμένη δυνατότητα του Νοσοκομείου στην κάλυψη της λοιπής νοσηρότητας να επηρεάζεται από εσωτερικές αποφάσεις επιστημονικά υπευθύνων, που επιβαρύνουν, αντί να διευκολύνουν τους πολίτες.
Ειδικότερα, με απόφαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ζητείται από τους πολίτες που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για ακτινολογικές εξετάσεις να προσκομίζουν πριν από οποιαδήποτε εξέταση αρνητικό αποτέλεσμα rapidtest για κορωνοϊό.
Απόφαση που εξηγείται στο πλαίσιο προστασίας του προσωπικού, των ασθενών και επισκεπτών του Νοσοκομείου από τον ιό.