ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ12012022

Πεμ, 01 Δεκ 2022 2pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ 110 πυρόπληκτοι μένουν ακόμη σε ξενοδοχεία

110 πυρόπληκτοι μένουν ακόμη σε ξενοδοχεία

Oι περισσότεροι κάτοικοι με το σβήσιμο των πυρκαγιών επιστρέφουν στα χωριά τους. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για ένατη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζει να μεριμνά για την ομαλή μετακίνηση αλλά και την φιλοξενία και διατροφή των πυρόπληκτων, από χωριά και οικισμούς των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού, που χρειάστηκε να εκκενωθούν, παρέχοντας δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία αλλά και δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως ότου οι πληγέντες καταστεί δυνατό να επιστρέψουν στις κατοικίες τους.
 
Αυτή τη στιγμή, στα Λουτρά Αιδηψού και σε συνεννόηση με τις Ενώσεις ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων το σύνολο των ξενοδοχείων και δωματίων στα οποία φιλοξενούσαν 194 άτομα. 
Τα προβλήματά τους αφορούσαν κυρίως στην διακοπή ρεύματος και στην αποπνικτική ατμόσφαιρα στους τόπους κατοικίας τους, καθώς και στην έλλειψη επαρκούς ρουχισμού για όλους αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης όπως πάνες, γάλατα για τα παιδιά καθώς και συγκεκριμένα φάρμακα για τους ενήλικες, για τις επόμενες κυρίως ημέρες και εφόσον χρειαστεί, να παραταθεί η διαμονή τους εκεί.
 
Από το συντονιστικό κέντρο στο Διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, με δύο αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν αρχικά και παραδόθηκαν στην συνέχεια όλα όσα ζητήθηκαν, επιπλέον, σχολικό υλικό και παιχνίδια στα παιδιά καθώς και γεύματα για όλους.
 
Οι πυρόπληκτοι, έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί έως ότου τους δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στις κατοικίες τους και πως για το εν λόγω χρονικό διάστημα θα εξακολουθούμε να τους παρέχουμε γεύματα, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και οτιδήποτε επιπλέον χρειαστούν.
Σημειωτέον ότι  54 από αυτούς κατόπιν επιθυμίας τους μεταφέρθηκαν με δικά τους μέσα στις περιοχές τους οπότε ο αριθμός αυτών που εξακολουθούν να φιλοξενούνται ανέρχεται πλέον στους 110.

Για όσους είναι ή καταστεί αναγκαίο να κάνουν χρήση αυτών των χώρων, να επικοινωνούν στα τηλ.: 2221.3.53891 Γραφείο Περιφερειάρχη, 2221.3.53690 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας, 6985734029 Μαριάννα Λιάσκου, 6947255261 Νίκος Κριτσίλης.