ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ Εξορθολογισμό στην οργάνωση του ΕΚΑΒ χρειάζεται η Εύβοια

Εξορθολογισμό στην οργάνωση του ΕΚΑΒ χρειάζεται η Εύβοια

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου είχε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης του νεοσυσταθέντος Τομέα ΕΚΑΒ Αλιβερίου, όπου ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση του, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. 
Περαιτέρω, αναφορικά με την νότια Εύβοια, ο Βουλευτής Εύβοιας ζήτησε ενίσχυση του ΕΚΑΒ Καρύστου.
 
Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Εύβοια λόγω των ελλείψεων τόσο σε ασθενοφόρα, όσο και σε μόνιμο προσωπικό. Ειδικότερα, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στο θέμα της δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, όπου ο δήμος έχει εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο και εκκρεμεί η πιστοποίησή του για την λειτουργία. Επιπλέον, η περιοχή χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον 5 άτομα σε μόνιμο προσωπικό για να υπάρχει ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση, καθώς τώρα υπηρετούν μόλις 3 άτομα στο Κ.Υ. Μαντουδίου.
 
Αναφορικά με τον Τομέα Ιστιαίας, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι διαθέτει μόνο ένα λειτουργικό ασθενοφόρο με το οποίο εξυπηρετεί τους πολίτες όλης της περιοχής.
 
Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας έθεσε το θέμα της μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ Χαλκίδας από το κέντρο της Χαλκίδας σε άλλο χώρο περιφερειακά της πόλης. Ο Θανάσης Ζεμπίλης επανέφερε την πρότασή του για μεταφορά του ΕΚΑΒ πλησίον του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, με παράλληλη παραχώρηση – ενοποίηση του υφιστάμενου ακινήτου του ΕΚΑΒ με το δημοτικό οικόπεδο ΟΤ 89 (πάρκινγκ) για την ανέγερση ενός σύγχρονου θεάτρου, σε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική ενότητα με το αρχαιολογικό μουσείο Χαλκίδας. 
 
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε οτι θα σταλθεί σύντομα ασθενοφόρο στην Ιστιαία. Αναφορικά με το μείζον ζήτημα της μη στελέχωσης των θέσεων επικουρικού προσωπικού, οι οποίες προκηρύσσονται αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον κάλυψης από διασώστες, ο κ. Παπαευσταθίου συμφώνησε με τον Θανάση Ζεμπίλη οτι πρέπει οι συγκεκριμένες θέσεις να προκηρυχθούν ως μόνιμες, ώστε να καλυφθούν τα κενά.