ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετ06072023

Πεμ, 27 Απρ 2023 7pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Υπολειτουργεί παρά τα κίνητρα για προσλήψεις - Ερώτηση στη Βουλή για να δοθούν λύσεις

Ακόμη και ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν στην Εύβοια επειδή αρκετοί τομείς του ΕΚΑΒ δεν έχουν το προσωπικό που χρειάζονται. 
Δηλαδή, επειδή αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, υπολειτουργούν. 
Η Πολιτεία προσπάθησε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφενός με προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού και αφετέρου μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας. Παρόλα αυτά αναφορικά με την προκήρυξη για επικουρικό προσωπικό δεν υπήρξε ενδιαφέρον κάλυψης από διασώστες, ενώ και η προσπάθεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν τελεσφόρησε, παρά το γεγονός ότι για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια δόθηκαν κίνητρα για μετακίνηση.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στον οικισμό Δάφνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Η περιοχή χρειάζεται άμεσα ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσει, καθώς τώρα υπηρετούν μόλις 3 άτομα στο Κ.Υ. Μαντουδίου. Ενώ, λοιπόν, ο δήμος έχει εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο στη Δάφνη, η δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στη περιοχή κωλυσιεργεί, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των επικουρικών θέσεων διασωστών.
 
Ακόμη, ενίσχυσης και περαιτέρω στελέχωσης χρήζει και ο νεοσύστατος Τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου, όπως και οι Τομείς ΕΚΑΒ Ιστιαίας και Καρύστου.
 
Τα συγκεκριμένα κενά που υφίστανται και αναγκάζουν Τομείς ΕΚΑΒ στην Εύβοια να υπολειτουργούν θα καλυφθούν μόνο με προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού. 
Ειδικότερα για τη Βόρεια Εύβοια, η προκήρυξη πρέπει να περιλαμβάνει επιπλέον κίνητρα, δεδομένου ότι μετά τη μεγάλη φυσική καταστροφή του 2021 οι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής είναι αυξημένες. Όλα τα παραπάνω έγιναν Ερώτηση στη Βουλή από τον κ. Θ. Ζεμπίλη ο οποίος αφού περιγράφει την κατάσταση ερωτά σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να δρομολογηθεί προκήρυξη μονίμων θέσεων εργασίας για την κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ στην Εύβοια.