ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ05192022

Τρι, 17 Μαϊ 2022 9pm

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δύναμη των μουσείων - Δράσεις στη Χαλκίδα

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φέτος, το θέμα είναι «Η Δύναμη των Μουσείων».
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στα μουσεία και στις αρχαιολογικές συλλογές αρμοδιότητάς της και προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:

Περισσότερα...

Σε δυο άξονες εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή

Η Περιφέρεια θέλει να τιμήσει τον ιδιαίτερο συμβολισμό της μαύρης επετείου

 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αρμόδιας για θέματα των επετειακών δράσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού.

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια "απέκτησε" ένα χρήσιμο εργαλείο

Εκλέχτηκε η πρώτη διοίκηση της ΣΚΑΠΑΝΗΣ ΑΕ - Δηλώσεις Ν. Σουλιώτη

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίασή του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου αναπτυξιακού οργανισμού με την επωνυμία: “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λεωφ. Καλυβίων 2 – Λαμία) και το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα με ονομαστική ψηφοφορία και μετά απο εισήγηση του προεδρεύοντος Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού . Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου :

Πρόεδρος: Φάνης Σπανός.
Αντιπρόεδρος: Νίκος Σουλιώτης.

Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Περλεπέ
 
Μέλη: Αλέκος Στάïκος και Γιάννης Σαλταγιάννης (εκτελεστικά μέλη) και Κωνσταντίνος Καραγιάννης, Απόστολος Γκλέτσος, Γεώργιος Σκούρας, Κατερίνα Μπατζελή (μη εκτελεστικά μέλη).

 

Η θητεία των μελών του Δ.Σ έχει ορισθεί να διαρκέσει μέχρι την 31.03.2024, με βάση το καταστατικό του αναπτυξιακού οργανισμού.
Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν θέματα, όπως οι αρμοδιότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου, η σύναψη συνεργασίας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η ομάδα δράσης για την απόκριση της λειτουργίας της εταιρείας στις απαιτήσεις της νομοθεσίας περί δημοσίων δαπανών.
Ο Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νίκος Σουλιώτης δήλωσε: «Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα της “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, σε μια εποχή που υπάρχουν χρηματοδοτήσεις, αλλά δεν έχουμε τρόπο να απορροφήσουμε κονδύλια.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους για την εκλογή μου στην ιδιαίτερα τιμητική θέση του Αντιπροέδρου. Εκλογή, που αποτελεί ακόμη μια ένδειξη συμπόρευσης του α΄και β΄βαθμού Αυτοδιοίκησης. Είμαι βέβαιος, ότι τα αποτελέσματα που περιμένουν οι Δήμοι και εν τέλει οι δημότες μας, θα είναι ορατά πολύ σύντομα”.
Για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, δεσμεύτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Περλεπές .
«Είναι μεγάλη η τιμή, αλλά και η ευθύνη που αναλαμβάνω μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και την εκλογή μου, από το Διοικητικό Συμβούλιο, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ”.

Δεσμεύομαι για την αποτελεσματική λειτουργία του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, ο οποίος είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, για την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Στερεάς Ελλάδας. Η “ΣΚΑΠΑΝΗ ΑΕ” είναι πλέον στην υπηρεσία της Περιφέρειας, αλλά και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Θα παρέχει επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη με μετρήσιμα αποτελέσματα”.

 
 

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ

Είναι ένα όνειρο ετών δηλώνει ο Λευτέρης Ραβιόλος - Π'ως εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις

Η Κάρυστος είχε ένα όνειρο πολλών χρόνων: Να αποκτήσει ένα σύγχρονο ανοικτό Θέατρο. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Ραβιόλος είχε εντοπίσει το έλλειμα για την τοπική κοινωνία γνωρίζοντας ότι από την αρχαιότητα το θέατρο είναι αλληλένδετο με την κάθε κοινωνία. 

Περισσότερα...

Χαλκίδα: Δεν θα γίνει φέτος το Θαλασσινό Καρναβάλι

Χωρίς Θαλασσινό Καρναβάλι αφήνει ο κορονοϊός και το 2022 τη Χαλκίδα.

Υπάρχει εισήγηση από την Επιτροπή των Ειδικών να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα προκαλέσουν συνωστισμό σε όλη τη χώρα με την κυβέρνηση να καλείται να πάρει τις τελικές αποφάσεις. 

Περισσότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ