ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942 935 650

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεμ06042020

Τετ, 03 Ιουν 2020 10am

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος:
Τιμές Καυσίμων ΕΥΒΟΙΑΣ
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Back Home ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ "Το φάντασμα του Bαΐλου" σχεδιασμένο από 16 μαθητές

"Το φάντασμα του Bαΐλου" σχεδιασμένο από 16 μαθητές

Το κόμικ «Το φάντασμα του Bαΐλου» είναι μια ομαδική δουλειά του τμήματος κόμικς του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Το σενάριο και ο συντονισμός της εργασίας «Το φάντασμα του Bαΐλου», έγινε από τον δάσκαλο του τμήματος κόμικς, Πέτρο Χριστούλια.
«H ιστορία ξεκινάει με ένα προσχέδιο της κάθε σελίδας που γίνεται στον πίνακα σε συζήτηση με τους μαθητές και μετά μοιράζουμε τα καρέ και γίνονται τα τελικά σχέδια. Αυτός είναι ένας τρόπος που ο μαθητής μπαίνει μέσα στη διαδικασία της παραγωγής μιας ιστορίας που ο καθένας χωριστά θα ήταν δύσκολο να φτιάξει, δήλωσε ο δάσκαλος Πέτρος Χριστούλιας.
«Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής θα μπορούσε να παιχτεί ένα πολύ ωραίο κυνήγι θησαυρού με όλα αυτά τα μεσαιωνικά μνημεία και κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιδέα για αυτό το κόμικ».

Η ιστορία σχεδιάστηκε από τους μαθητές :
Αλέξη Εκμεκτζόγλου
Μιχάλη Κατσικούλη
Δημήτρη Δαραμάρα
Ελένη Πάχου
Μιχάλη Καραντάκη

Αφροδίτη Μιχαλοπούλου
Μάρω Πουλημενάκου
Πάνο Τζώρτζη
Ελένη Κατσαντώνη
Θανάση Παπακυριακού
Μυρσίνη Αγιαννίτη
Αναστασία Γουρνή
Λένα Εγγλέζου
Γιάννη Ζαχαρίου
Φανή Ηλία